Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 12 mei 2018

Doei groen haar! Dé tip om je (geverfde) haar te beschermen tegen de zon

Hoor je dat? De vakantie roept. Met (minstens) een week lang zon, zee, strand op de agenda is het natuurlijk ultiem genieten. De zon is inmiddels zelfs in Nederland al gaan schijnen en hoewel dat heerlijk is, betekent het vaak dat je haar er wél onder te lijden heeft.

Heb je een vakantie met je girlsquad op de planning staan? Dan betekent iedere bestemming boven de 20 graden dat je wil afkoelen in het zwembad. Maar wist je al dat je haar beschermen tegen de zon nu extra belangrijk is? De zonnestralen in combinatie met chloorwater is voor sommigen namelijk funest voor het haar.

Haar beschermen tegen zon, zee en chloor

Waarom moet je je haar beschermen tegen de zon? Je huid bescherm je met SPF, maar dat betekent niet dat je haren geen liefde nodig hebben. Helemaal als jij zojuist highlights of een balayage hebt laten zetten is het aan te raden om je haar goed te verzorgen.

Je betaalt een hoop geld om je haar er zo mooi mogelijk uit te laten zien, dus dan is het natuurlijk hartstikke zonde als je de kleur laat verpesten door chloor of zout. Om zo lang mogelijk van de kleur en glans te genieten hebben we één belangrijke tip om te delen.

Maak je haar nat

Je haar beschermen tegen de zon is naast een UV-filter namelijk hartstikke makkelijk en het kost je helemaal niets. De truc is om vóór je het water inspringt je haar nat te maken. Gelukkig is er op praktisch iedere plek waar je kunt zwemmen een douche te vinden, waardoor je het bijna niet meer kunt vergeten.

Je haar beschermen is dus eigenlijk heel simpel. Door even onder de douche te springen is je haar al nat en zuigt het in het zwembad bijvoorbeeld minder chloor op. Om groen haar helemaal geen kans te geven kun je ná het zwemmen nog eens je haar uitspoelen.

Doe je dit na zwemmen in de zee? Dan merk je al snel dat je haar waarschijnlijk een stuk minder droog aanvoelt, omdat het zout niet in je lokken blijft zitten. Voilà. Op zoek naar meer tips? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Reageer op artikel:
Doei groen haar! Dé tip om je (geverfde) haar te beschermen tegen de zon
Sluiten