Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty en Style 13 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Borstel jij nou ook al die tijd je haar verkeerd? Zo doe je het op de juiste manier

Toen we nog jong waren, werd ons haar geborsteld door de momsy met de nodige anti-klitspray. Van boven naar onder werd je haar op volle kracht uitgekamd. Inmiddels kun je dat natuurlijk zelf en mag niemand – behalve de kapper – aan jouw haar komen. Maar wat blijkt: haar borstelen doen heel veel mensen verkeerd. Whut?!

Je haar borstelen kan veel meer schade aanrichten dan je denkt. Daarom is het in ieder geval belangrijk dat op de goede manier te doen. Weet jij hoe het moet? Veel mensen doen dit namelijk al hun leven lang verkeerd.

Je haar borstelen op de goede manier

Allereerst is het belangrijk dat je een goede borstel hebt. Eentje die je haar niet uittrekt, niet statisch maakt en je haar niet (verder) beschadigt. Zeker als je je haar ook nog eens regelmatig verft is dit essentieel om toch een mooie gezonde en bovenal glanzende dos te behouden.

Wat de meesten echter verkeerd doen is de manier waarop ze borstelen. Vaak van bovenaf de schedel naar beneden tot de punten. Daar gaat het mis want als je je haar borstelt moet je juist bij de punten beginnen. En nee, niet tegen de richting in natuurlijk want dan eindig je met een getoupeerde coupe en dat wil je al helemaal niet.

Psst, sla dit artikel op met Pinterest.

De goede kamrichting

Je kamt wel altijd van boven naar beneden maar je doet dit stukje voor stukje, te beginnen bij je punten. Kam over een lengte van zo’n 5-10 centimeter van boven naar beneden. Doe dit totdat je bovenop je schedel bent aangekomen. Je weet dan zeker dat alle klitten eruit zijn en op deze manier trek je ook geen haren uit je hoofd. Weg met de oude manier van je haar borstelen dus en voortaan gewoon op de manier waar je kapper ook blij van wordt.

Lees ook: Wil je ook volle wenkbrauwen? Dankzij deze tip krijg je het super makkelijk

Reageer op artikel:
Borstel jij nou ook al die tijd je haar verkeerd? Zo doe je het op de juiste manier
Sluiten