Verliefd op de grijze haar trend? Dit is je ultieme stappenplan

Heb jij het ook te pakken? De grijze haartrend is je van het en de trend is niet meer van het internet en de straten weg te slaan. Echter is het wel goed om je bewust te zijn van alle stappen die je zult moeten doorlopen  voordat je je haren uren in handen legt van je kapper. Lees hier alles over het ultieme stappenplan voor een grijze do.

Haar grijs verven

Wil jij je haar grijs verven? Wij helpen je door alle stappen heen zodat je lokken straks een prachtig grijze kleur hebben.

Stap 1: Stop zes maanden van tevoren met het verven van je haar. Geen feestje wanneer je een stiekeme brunette bent maar al jaren door het leven gaat als blondine. Toch is het een verstandige stap, aangezien de bleek er zo voor kan zorgen dat je uiteindelijke grijze kleur overal hetzelfde uitpakt en je grijze haar op z’n best naar voren komt.

Stap 2: Neem een diepe conditioner behandeling. De bleek zal je haar namelijk ernstig uitdrogen. De speciale behandeling zal ervoor zorgen dat je haar minder snel ernstig beschadigd raakt en er minder haren zullen afbreken tijdens het proces.

Stap 3: Was je haar 48 uur van tevoren niet meer voordat je het gaat laten verven. De natuurlijke oliën in je haar zijn namelijk essentieel en voorkomen dat de bleek je hoofdhuid extra zal irriteren.

Stap 4: Accepteer dat je misschien wat haar zult moeten afknippen. Doordat je punten (misschien) altijd nog iets van je vorige verfbeurt bevatten, zijn die doder dan dood na een bleekbehandeling.

Stap 5: Het is zo ver! Wees je bewust van het feit dat je flink wat geld kwijt zult zijn aan deze behandeling, omdat het allemaal flink wat tijd kost. Eerst moet je haar gebleekt worden en vervolgens nog geverfd. Check van tevoren met je kapper wat de kosten zullen zijn en hoeveel tijd je in de stoel zult moeten zitten zodat je niet voor nare verassingen komt te staan.

Stap 6: Na één of meer bleekbeurten kan je haar zijn grijze kleur worden aangebracht. De grijze kleur krijg je middels een paarse toner. Paars omdat dit de tegenhanger is van geel (hoe je haar eruit ziet na het bleken) en uiteindelijk zorgt voor die grijze kleur. Niet schrikken wanneer ze je haren dus paars aan het verven zijn in plaats van grijs, het hoort er allemaal bij.

Stap 7: Daarna komt er nog een grijze verflaag overheen om het één mooi geheel te maken. Uitspoelen, drogen en voilà! Nu de nazorg nog.

Stap 8: Koop een shampoo zonder sulfaat en die speciaal is gericht op geverfd haar. Vraag je kapper naar producten die de grijze kleur levendig houden (aangezien het snel kan vervagen) en laat je uitgroei om de zes tot acht weken bijwerken.

Reageer op artikel:
Verliefd op de grijze haar trend? Dit is je ultieme stappenplan
Sluiten