Geen tijd? Zo laat je je haar mooi opdrogen

Heb je deze ochtend geen tijd maar wil je toch je haren wassen? Kunnen wij heel goed begrijpen. Gelukkig is er zonder föhn ook nog een manier om prachtige lokken te krijgen.

Met deze zeven stappen laat je je haar mooi opdrogen:

1. Pak een brede kam en borstel daarmee je haren. Als je slag hebt of krullen, wacht dan niet te lang met kammen, anders haal je het krulpatroon eruit.
2. Kies je favoriete product voor je haar. Bijvoorbeeld een volume booster die je altijd gebruikt bij het föhnen of een krulspray.
3. Kneed vervolgens het product in je haar. Let wel op dat je het juist aanbrengt. Als je een volumebooster gebruikt, begin dan bij de aanzet van je haar. Gebruik je een moisturizer? Dan begin je in de puntjes.
4. Droog je haar daarna bij met een T-shirt. Gebruik geen handdoek. Een handdoek kan pluis veroorzaken en een T-shirt zorgt voor extra glanzende lokken. Doen.
5. Gooi je haar een paar keer voorover en weer achterover. Kneed ondertussen je lokken. Werk vanaf de aanzet tot aan je punten. Dit doe je voor extra volume en slag. Je wil namelijk niet dat je haar plat langs je hoofd hangt de hele dag. Dat is namelijk het risico van het laten drogen van je haar in de lucht.
6. Bind je haar in een knotje als je haar dat snel pluist of juist heel wild wordt als je het laat opdrogen in plaats van te föhnen. Hou het knotje in voor ongeveer vijftien tot twintig minuten. Dit helpt om wat controle te krijgen bij het droogproces.
7. Gebruik op het einde een haarserum. Tenminste, als je nog net iets meer glans wil en een iets gepolijsterde look. En tada, je haar zou moeten opdrogen alsof je het uren hebt geföhnt.

Nog niet helemaal tevreden? Je kunt bijvoorbeeld de stijltang door je puntjes halen bijvoorbeeld. Een minimale touch-up met maximaal resultaat. Let maar op.

Reageer op artikel:
Geen tijd? Zo laat je je haar mooi opdrogen
Sluiten