Janne Vogel
Janne Vogel Beauty en Style 31 mei 2020

De basis voor ieder kapsel: 6 x hacks voor haar dat gezonder oogt dan ooit

Mooie, glanzende lokken zijn de allerbeste basis voor welk kapsel dan ook. Maar hoe kun je je haar nou het best verzorgen? Waarschijnlijk heb je zo je eigen routine en vaste producten die je gebruikt.

Maar ook bepaalde gewoonten die misschien helemaal niet zo goed zijn voor je coupe. Dankzij de volgende hacks verzorg jij je haar vanaf nu als een celebrity haarstylist.

Zo kun je je haar optimaal verzorgen

Van het koud föhnen van je haar tot aan ‘treatment layering’: deze hacks voor gezond, glanzend haar wil je kennen. Promise.

1. Föhn je haar koud

Zet de hitte van je föhn lager of uit om de conditie van je haar te verbeteren. Als je een krachtige föhn hebt, hoef je vanwege de krachtige luchtstroom niet per se hitte te gebruiken. Föhn je haar vanaf vandaag koud en gebruik eventueel een ronde borstel voor extra glans.

2. Masseer je hoofdhuid

Elke dag tien minuten je hoofdhuid masseren heeft een amazing effect op je haar. Het verlicht spanning en zorgt voor een goede doorbloeding voor dikkere, gezondere en langere (!) lokken.

3. Doe aan treatment layering

Door met verschillende haarverzorging in laagjes te werken, haal je het meeste uit jouw lokken. Net zoals je op je gezicht bijvoorbeeld een toner, serum, moisturizer én oogcrème aanbrengt, kun je dat ook doen met je haar.

Gebruik bijvoorbeeld drie maskers achter elkaar. Eerst een proteïne masker dat gebroken vezels aan elkaar bindt en breekbaar, beschadigd haar versterkt. Daarna een conditioning masker en daarna een kleurenmasker om de kleur en glans te behouden en verbeteren. Waarom zouden we alleen onze skincare layeren?

4. Gebruik een grote borstel

Verruil je kleine borstel voor een grote peddelborstel. Wanneer je met zo’n grote borstel borstelt, wordt je hoofdhuid zachtjes gemasseerd, wat goed is voor je bloedsomloop en je haar stimuleert om te groeien.

Het brede oppervlak borstelt daarnaast meer haar in een keer, dus je hoeft je lokken over het algemeen minder te belasten.

5. Spoel uit met koud water

Door je haar te wassen (of uit te spoelen) met koud water, krijgt het extra glans en pluist het minder. Celebrity haarstylisten gebruiken vaak koud, gefilterd water. Je shampoo uitspoelen met een fles Evian (!) doet schijnbaar wonderen. Maar da’s natuurlijk niet iets wat wij dagelijks thuis gaan proberen.

6. Doe zachtjes en voorzichtig

Vooral wanneer je haar nat is, is het fragiel en breekt het makkelijk. Borstel het dus heel zacht of nog beter: gebruik een kam met extra brede tanden. Zo’n kam ontwart je natte lokken op een smooth manier en dat is precies hoe je het wilt verzorgen.

Lees ook: