Mika van Leeuwen
Mika van Leeuwen Beauty en Style 4 mei 2016

Haargoeroe Mika: Op deze manier kom je zéker van je roos af

Je houdt van zwarte kleding, maar je vermijdt het. Alleen als je een goede haardag hebt, denk je er misschien over na om een zwart jurkje aan te trekken. Want je hebt roos. En dat heeft iedere vrouw wel eens.
Je kunt er behoorlijk onzeker van worden. Want hoe mooi je haar ook in model zit, hoe goed de kleur ook uit de verf komt en hoe lekker je haar ook ruikt, je denkt altijd aan de witte schilfers. In je haar, op je schouders, op je kleding. Je voelt mensen kijken, zelfs als ze niet kijken. Je zou er alles voor over hebben om mooie glanzende lokken te hebben, zonder roos.

Daarom vroegen we hulp aan Mika van Leeuwen. De topstylist van Rob Peetoom is onze vaste haarexpert en zoals iedere week heeft hij ons weer uit de brand geholpen.

Wat is roos

Hoofdroos is een soort lichte vorm van eczeem. Als je last hebt van roos vernieuwen de cellen van je hoofdhuid zich veel sneller dan bij mensen die geen roos hebben. Hierdoor zijn er veel oude huidcellen, die laten los van de huid. Dit veroorzaakt vaak jeuk en een vette hoofdhuid.

Herken roos

Volgens Mika zijn roos schilfers – in tegenstelling tot wat we zien in reclames – niet de kleine witte spikkeltjes. Bij roos is de hoofdhuid vetter, dit zorgt dat de dode huidcellen aan elkaar plakken. Dit veroorzaakt vaak dikkere klonten. Daarnaast het is vaak geler, plakkeriger en je hoofdhuid is vaak vet.

Bij kleine droge witte spikkeltjes die je wel eens tegenkomt op je kleding is de oorzaak vaak een droge hoofdhuid.

Wat kun je doen

Roos voorkomen is lastig. De hoeveelheid talg die geproduceerd wordt is bij iedereen anders. Wel kun je ervoor zorgen dat je hoofdhuid zo gezond mogelijk is. Reinig je haar niet te vaak, maar wel goed wanneer je het doet. Kortom, was je haar soms twee keer met shampoo bijvoorbeeld. Gebruik producten die zowel goed zijn voor je haar als je hoofdhuid. Gebruik niet te vette wax of olie.

Roos is op zich makkelijk te verhelpen. Met goede anti-roos shampoo’s kun je vrij snel en goed van roos afkomen. Ga hiervoor naar je kapper of apotheker. Helpt het niet? Breng dan even een bezoekje aan je huisarts.

Zorg er wel voor dat je zeker weet dat je roos hebt en geen droge hoofdhuid. Wanneer je namelijk een droge hoofdhuid hebt en het gaat behandelen met anti-roos shampoo, zal het alleen maar erger worden aangezien een anti-roos product sterk ontvettend is.

Zeg maar ‘dag’ tegen je schilfers en ‘hallo’ tegen die sexy, zwarte jurk.

LEES OOK: Yay! Eindelijk de ultieme tips voor glanzend haar

Reageer op artikel:
Haargoeroe Mika: Op deze manier kom je zéker van je roos af
Sluiten