Mika van Leeuwen
Mika van Leeuwen Beauty en Style 29 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

Haargoeroe Mika: Zo worden je droge en beschadigde lokken weer prachtig glanzend

We willen allemaal wel stralende, glanzende lokken. Maar door al het gekleur, gestyl en geföhn wordt je haar al snel droog en beschadigd. Gelukkig hebben we van onze haarexpert dé tips gekregen om je haar te verzorgen, beschermen en te herstellen. Onze haarexpert Mika van Leeuwen, topstylist bij Rob Peetoom vertelt hoe je lief kunt zijn voor je droge haar en hoe je weer stralende lokken kijgt:

Niemand vindt het namelijk fijn om op te staan en dorre droge punten te hebben. Toch hebben de meeste vrouwen er last van. Ook als je je haar regelmatig knipt. Je haar beschadigd namelijk. Bewust en onbewust. Bij haar wat al droog of beschadigd is, is het essentieel dat het niet erger wordt.

Als je je haar kleurt: Olaplex

Olaplex is een substantie die je kapper bij de kleuring kan mengen om haarbeschadiging te verminderen. Als je het haar erg gaat oplichten is dit een absolute aanrader.

Ook kan je kapper met Olaplex een treatment (een soort masker) voor je maken. Dit is goed om zowel voor je beschadigende behandeling als erna te doen. Deze treatment kun je maandelijks herhalen en het zal je beschadigde haar enorm herstellen.

Gebruik proteïne

Start na een heftige behandeling altijd met een proteïne product. Proteïnen verharden en versterken je haar. Precies wat je nodig hebt na een schadelijke behandeling. Na verloop van tijd kun je ook het vocht tekort in je haar aanpakken. Je kunt dan overstappen op een vochtinbrengend product of het afwisselen met een proteïne product. Ook zijn er producten die beiden bevatten.

Je kunt proteïne en vochtinbrengende shampoo’s, conditioners, maskers en sprays krijgen bij verschillende merken. Handig om de etiketten te checken, daar staat het precies op.

Wees lief voor je haar

Was het niet te vaak, eens in de drie dagen is genoeg. Gebruik altijd een conditioner na het wassen. Ook een aanrader, gebruik eens per week een masker en laat deze minimaal acht minuten inwerken voor je ‘m uitspoelt.

Borstelen voor het wassen

Beschadigd haar is vaak heel zwak. Borstel je haar regelmatig met een goede borstel, 50 procent synthetisch en 50 procent echt haar.

Doe dit sowieso altijd voordat je het gaat wassen. Wanneer het haar nat is, is het namelijk zwakker. Als je hele erge klitten hebt die je eruit wil borstelen als je haar nat is, dan heb je meer kans op haarbreuk.

Bescherming

Bescherm je haar voor het föhnen en stylen met een hitte beschermer. Dit voorkomt haarbreuk tijdens het verhitten van het haar. Ook is het goed om je haar te beschermen tegen ‘de buitenwereld’. Oftewel, schadelijke invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan de zon. Gebruik hiervoor herstellende serums in droog haar, en smeer deze meerdere malen per dag in het haar. Liefst een serum met UV filter.

Wees met alles wat je doet extra voorzichtig en doe de eerste twee maanden na beschadiging – als je je haar hebt geblondeerd bijvoorbeeld – even extra je best. Investeer in goede producten en verricht geen half werk. Op deze manier kun je een mooie kleur, structuur en textuur hebben en je haarkwaliteit herstellen en beschermen. Eindelijk weer mooie punten!

LEES OOK: Zo voorkom je zwaar en futloos haar na een haarmasker

Reageer op artikel:
Haargoeroe Mika: Zo worden je droge en beschadigde lokken weer prachtig glanzend
Sluiten