Is je haar ontembaar door de kou? Met deze tips kun je jouw coupe het beste verzorgen

Winter staat bekend om de koude en regenachtig dagen. Leuk als je warm binnen zit, maar wanneer je naar buiten wil is het een heel ander verhaal. Niet alleen voor je humeur, maar ook voor je haar. De winter brengt namelijk genoeg haardilemma’s met zich mee. Geen paniek, wij hebben de oplossing voor jouw grootste haarproblemen.

Uren heb je voor de spiegel gestaan voor dé perfecte look, maar wanneer je één stap buiten zet is het allemaal voor niets geweest. Door een regenbui of harde wind is jouw perfecte kapsel in één klap niet meer wat het is geweest.

Hoe je jouw haarproblemen in de winter oplost

De winter neemt veel leuks met zich mee, zoals lekker samen warm binnen een filmpje kijken of een gezellige wandeling door het bos. Helaas is het voor ons geliefde haar vaak iets minder leuk. Hoog tijd om op zoek te gaan naar een oplossing.

1. Restylen

In Nederland valt nu eenmaal veel regen en daar kunnen we helaas niets aan veranderen. Maar dit hoeft niet te betekenen dat jou kapsel verpest is. Nadat jij een regenbui getrotseerd hebt, kun je jouw haar gemakkelijk restylen. Gebruik bijvoorbeeld deze leave-in conditioner van Olaplex. Spuit het op je haar en met je handen strijk je het glad.

Lijkt je kapsel niet meer te redden? Ga dan voor de wetlook. Het ziet er tof uit en is tegenwoordig helemaal de trend. Zo zie je het voorbij komen bij sterren als Gigi Hadid, Kim Kardashian en Nina Dobrev. Voor het maken van een wetlook pak je wat mousse en breng je het aan bij de aanzet. Wacht tot het droog is en borstel het uit.

2. Droog haar

Eén van de vervelendste haardilemma’s in de winter is droger haar. Hydrateer je haar met een goede leave-in conditioner. Of gebruik een olie om ervoor te zorgen dat je haar niet van nog meer vocht onttrokken wordt gedurende dag. Een goed product zoals deze van Marocconoil zorgt ervoor dat het vocht beter in je haar blijft.

3. Plat haar

Het is heerlijk om tijdens de koudere dagen een warme muts te dragen, maar het maakt je kapsel er niet beter op. Wanneer jij je muts weer afzet, zit je haar platter dan je misschien wil. Voor plat haar is een goede leave-in conditioner weer de oplossing voor de lengtes. Bij de haaraanzet kun je volumepoeder gebruiken.

4. Haaruitval

Hoe vervelend het ook is, in de winter heb je vaak last van haaruitval. Zorg ervoor dat jouw haar helemaal droog is wanneer je naar buiten gaat. Gebruik daarnaast je stijltang en föhn minder vaak.

Meer over haar:

Reageer op artikel:
Is je haar ontembaar door de kou? Met deze tips kun je jouw coupe het beste verzorgen
Sluiten