6 x haarstijlen die perfect zijn voor second day haar

Op sommige dagen worden we wakker met het energielevel van een Duracel batterijkonijntje. Maar de meeste dagen hechten we teveel waarde aan de snooze knop op onze wekker en hebben we geen tijd meer om te douchen. Of we laten ons ongewassen haar zoals het is en doen er niets aan, óf we profiteren van de textuur die het heeft en creëren geweldige haarstijlen:

De visgraat paardenstaart

Maakt optimaal gebruik van je warrige coupe door het te vlechten in een lage visgraatvlecht en het vervolgens vast te maken in een paardenstaart aan de onderkant van je nek. Pak een pluk haar en wikkel deze om het elastiekje heen. Trek het geheel iets losser en spray met een textuurspray om de look compleet te maken.

Een halve knot

De ultieme lazy-girl haarstijl is de halve knot en is perfect te creëren op middellang haar. Spray wat droogshampoo bij de aanzet van je haar en wrijf het er met je vingers goed doorheen. Deel vervolgens je haar in twee en doe het bovenste gedeelte in een knotje.

Gedraaide, rommelige visgraat

Sommige visgraten zijn perfect gevlecht, deze is daar niet één van. Doe je haar in een lage paardenstaart en laat daarbij twee plukken aan de zijkanten van je hoofd vrij. Vlecht je paardenstaart vervolgens in een rommelige visgraat. Twist de twee plukjes aan de zijkanten van je hoofd en wikkel ze om het elastiekje heen.

Dubbele knoop

Deze haarstijl ziet er onwijs ingewikkeld uit, maar dat is hij niet. Verdeel je haar in twee secties en draai deze beide naar buiten toe totdat het als het ware twee rolletjes zijn. Maak nu een knoop met het haar en vervolgens weer een knoop. Als het goed is blijf je nu met twee uiteindes over. Zet de meest korte vast op je hoofd met een schuifspeldje.

Neppe visgraat

Deze haarstijl ziet eruit als een visgraatvlecht, maar is het niet. Doe voor deze look je haar in een hoge paardenstaart en wikkel een pluk haar om het elastiekje heen. Doe vervolgens een doorzichtig elastiekje om de paardenstaart heen, ongeveer vijf centimeter van de basis van de staart af. Trek het gedeelte boven het doorzichtige elastiekje voorzichtig uit elkaar en haal de rest van je staart daar doorheen. Herhaal deze stap zodat je met twee doorzichtige elastiekjes in je haar overblijft.

Bubbel paardenstaart

Spray een textuurspray of droogshampoo in je haar, van het midden naar boven toe. Maak een lage paardenstaart en doe daar elke vijf centimeter een doorzichtig elastiekje in. Trek elke sectie voorzichtig los om een bubbel effect te creëren.

Reageer op artikel:
6 x haarstijlen die perfect zijn voor second day haar
Sluiten