Haarstyliste van de sterren: Jen Atkin geeft tips

Van wiens lokken worden we nu echt stikjaloers? Om er maar een aantal te noemen: Die van Kim Kardashian, Sofia Vergara, Megan Fox of Jessica Alba. En je raadt het al, al deze lokken liggen in de handen van één vrouw: Jen Atkin. Welke tips kan ze ons meegeven voor ons eigen haar en over de opkomende trends?

1. Wat is de grote nieuwe haartrend? Komt lang haar weer terug?

‘Ja! Ik probeer iedereen aan te smeren weer iets in de richting te gaan van de jaren 60. Volle lokken, rijke kleuren en vooral héél glanzend haar. Ik heb het idee dat iedereen langzaam een beetje die ‘grungy’ look aan het laten is voor wat het is en in plaats van een ombre sneller zal gaan voor één gehele, glanzende en rijke kleur.

2. Hoe maak je een ‘net uit bed look’ wanneer je bij je lover bent blijven slapen en geen producten bij de hand hebt?

‘Gebruik handlotion. Zonder grapjes. Kies vervolgens óf voor een middenscheiding, óf voor een wilde paardenstaart of losse knot. Super casual doch catchy.’

3. Wat is de grootste fout die je kunt maken voordat je bij je haarstylist aankomt?

‘Niet weten wat je wil. Neem altijd foto’s mee ter inspiratie. Het gevaar is dan natuurlijk wel dat ik af en toe moet zeggen: ‘Schat, je ziet er nu eenmaal niet uit als Rosie Huntington-Whiteley en dit gaat er dus ook niet hetzelfde uitzien bij jou als bij haar.’

4. Hoe zorg je dat je haar eruitziet zoals dat van de Kardashians?

De meiden laten hun haar dagelijks doen, dus je zou verwachten dat het eruit gaat zien als een dorre en dooie boel. De truc? Haarmaskers. Zorg dat je zeker wekelijks een haarmasker aanbrengt (onder de douche of kneed het in en wikkel het in een knotje voordat je je huis gaat opruimen). Hoe vaak je je haar ook stijlt, als je het goed weet te onderhouden gaat het echt veel langer mee’.

Reageer op artikel:
Haarstyliste van de sterren: Jen Atkin geeft tips
Sluiten