9 x haartips die je leven een stuk makkelijker maken

Wanneer we thuis ons haar doen, willen we natuurlijk wel hetzelfde resultaat als bij de kapper. En graag op een makkelijke manier.  En snel een beetje. Dat is toch niet teveel gevraagd? Met onze tips gaat het je lukken.

1. Was je haar de dag van tevoren voor perfecte krullen

Een krultang werkt het beste op ‘vies’ haar. Dus om het beste resultaat te krijgen kun je het beste je haar ‘s avonds wassen en drogen, en ‘s ochtends pas stylen.

2. Dep je haar droog met een handdoek om pluishaar te voorkomen

De truc om het pluizen van je haar tegen te gaan is om je haar droog te deppen in plaats van te wrijven. Klinkt simpel, is het ook, maar werkt perfect.

3. Föhn je haar ondersteboven voor meer volume

Wanneer je extra volume in je haar wil krijgen, buig dan tijdens het föhnen van je haar voorover. Zo creëer je instant volume bij je haarwortels.

4. Droog je haar na met koude lucht tegen het pluizen

Zodra je klaar bent met het föhnen van je haar, finish dan met koude lucht uit je föhn. Zo ga je pluishaar tegen en zorg je dat je kapsel zijn vorm behoudt.

5. Spray haarlak op je borstel om statisch haar te voorkomen

Wanneer je gaat voor een glad kapsel, spray dan eerst je borstel in met haarlak voordat je je haar gaat stylen. Dit zorgt ervoor dat je haren glad zijn, maar nog wel handelbaar.

6. Gebruik droogshampoo voor extra volume

De meeste mensen gebruiken droogshampoo tegen vet haar. Maar het is ook een ideaal product om te gebruiken op schoon haar. Het zorgt namelijk voor extra volume en maakt het stylen makkelijker. Gebruik de droogshampoo op het middelste gedeelte van je haar.

7. Krul je haar vanaf het midden voor een nonchalanter effect

Wanneer je alleen de uiteinden krult ziet het er vaak gestyled uit. Door al in het midden van je haar te beginnen is het effect wat warriger, plus je krullen houden langer.

8. Gebruik een stijltang over je vlecht

Voor niet-perfecte, casuel krullen maak je eerst verschillende vlechten in je haar. Daarna ga je er met de stijltang overheen. Zo krijg je een heel ander effect dan je gewend bent.

9. Spray schuifspeldjes in met droogshampoo voor extra grip

Wanneer je je haar op wil steken kun je voor extra grip je schuifspeldjes insprayen met droogshampoo of haarlak. Dit zorgt ervoor dat ze de hele dag (of nacht) op hun plek blijven.

Reageer op artikel:
9 x haartips die je leven een stuk makkelijker maken
Sluiten