Mika van Leeuwen
Mika van Leeuwen Beauty en Style 7 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Haartrends 2018: Deze kapsels en haarkleuren worden he-le-maal hot dit jaar

2018 is begonnen. Je hebt om om twaalf uur ‘s nachts geproost met een glas champagne en is er een nieuw jaar aangebroken. En omdat je natuurlijk haar wil dat helemaal on trend is, hebben we hier de nodige dosis inspiratie voor je. Want dit zijn de haartrends van 2018.

Haartrends 2018 volgens onze haarexpert

We vroegen onze vaste haarexpert, Mika van Leeuwen, wat in 2018 dé haartrends zijn. De topstylist heeft een aantal prachtige kapsels en haarkleuren geselecteerd. Laat je inspireren.

Een middenscheiding met weinig volume bovenin

Een duidelijke scheiding is hot en dan vooral de middenscheiding. Volgens Mika hebben onwijs veel merken een middenscheiding laten zien op de catwalk, zoals Acne, Valentino, Alexander McQueen en Isabel Marant. Echter is het natuurlijk altijd afhankelijk van je eigen haarvalling. Als je met kruinen zit en geen middenbaan kan pakken, dan is een zijscheiding uiteraard ook helemaal mooi. Zorg wel dat je de scheiding echt strak trekt.

Wat je veel ziet is een duidelijke scheiding gecombineerd met weinig volume aan de bovenkant. Als je een krultang inzet, begin dat nu wat lager.

Gezicht vrij en oren laten zien

‘Een trend die me nader tot mijn hart staat is het haar uit het gezicht. Dit geeft een mooie frisse look en laat mooi al je features zien,’ vertelt Mika.

Het is trendy om je haren in een scheiding of helamaal naar achteren te stylen met het haar achter de oren. Zo zijn zowel het gezicht als de oren volledig zichtbaar.

Mika: ‘Vind je dat je lelijke of grote oren hebt? No worries! Een minder standaard oortje wordt ook gewaardeerd in de mode.’

Weg met lagen

Probeer je lagen zo veel mogelijk uit te laten groeien, want lang haar op één lengte is de trend. Ook aan de voorkant mag je haar lang zijn.

Ook de blunt cut is nog steeds hip volgens Mika. ‘Botte Lijnen maken nog steeds een opmars. Ik vind dit persoonlijk een minder leuke trend, omdat het niet bij ieders haartype past. Laat je hierover goed adviseren door een prof. De blunt trend is vooral mooi bij bob’s en bob’s.’

Troebele kleuren

In de trend rondom haarkleuren zien we veel troebele kleuren, een beetje ondefinieerbare kleuren. Denk aan zand- en beigeachtige tinten. Deze kleuren ogen ook veel natuurlijker omdat het dichtbij een natuurlijke haarkleur komt. In de herfst is het ook altijd mooi om de beige en goud tinten wat meer terug te toveren, vindt Mika. De assige kleuren zijn dan weer top voor de zomer.

Meer over haar:

Reageer op artikel:
Haartrends 2018: Deze kapsels en haarkleuren worden he-le-maal hot dit jaar
Sluiten