Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 3 okt 2017

Haast je vooral niet: Mensen die te laat komen leven langer

De wekker gaat en je besluit om nog een paar minuutjes te blijven liggen. Nadat je ineens wakker springt, zie je dat je alweer veel te lang bent blijven liggen. Wederom wordt het weer haasten om niet té laat te komen voor die ene afspraak. Maar, wist je dat je juist ontzettend goed bezig bent? Draai je morgen nog maar een keer lekker om als de wekker gaat.

Je vriendinnen komen standaard al wat later dan de afgesproken tijd aan, omdat ze weten dat jij er toch niet op tijd zal zijn. Ze hebben het je al zo vaak gezegd, maar telkens schat je de tijd verkeerd in of is er ineens iets wat belangrijk is net voordat je weggaat. Maar het werkt alleen maar in je voordeel.

voordelen te laat komen

Eerder schreven we al dat als je te laat komt, je optimistisch bent, van het moment geniet en oog hebt voor het grote geheel. Maar nu kunnen we nog een paar leuke voordelen toevoegen aan dat lijstje. En daar word je echt heel blij van.

succesvol en langer leven

Doordat mensen die te laat komen optimistisch zijn, weten ze ook succesvoller te leven. En dat is ook logisch, want met een positieve houding presteer je gewoonweg ook beter. En betere prestaties zijn de key tot een goede carrière.

Bovendien hebben studies aangetoond dat mensen die te laat komen minder vaak te maken krijgen met hartproblemen. Dat komt omdat mensen die te laat komen zich minder snel gestrest voelen. En laat stress nu net een grote rol spelen bij hartproblemen. Het gevolg van minder hartproblemen? Langer leven.

Blijf morgen daarom nog maar lekker wat langer onder de dekens liggen of verstuur nog even dat ene belangrijke mailtje voordat je naar je vriendin gaat. Al met al levert het je alleen maar goede dingen op.

Dit kun je zeggen als je de volgende keer te laat komt: 6x geldige excuses om te laat te komen die alleen wij vrouwen kunnen gebruiken

Reageer op artikel:
Haast je vooral niet: Mensen die te laat komen leven langer
Sluiten