Rosa Tettero
Rosa Tettero Travel 22 sep 2016

Hacker alert! Zet nooit je boardingpass online

Mega mega trots ben je, als de dag van je reis is aangebroken. Je hebt er keihard voor gewerkt en je wilt je volgers even laten weten dat jij de komende tijd met je kont op een tropisch oord zit. Het plaatsen van je boardingpass op social media is helemaal hot. Maar erg slim is het niet.

Heb je ooit nagedacht over de gevolgen die het plaatsen van een foto kunnen hebben? Vooral als er persoonlijke gegevens op staan ben jij een perfect doelwit voor hackers.

De hacker kan je bellen

Op jouw boardingpass staat namelijk een barcode waarin enorm veel persoonlijke data is verborgen. Als iemand daar een screenshot van maakt en uploadt in een barcode decodering programma, kan degene jouw gegevens bekijken, waaronder jouw telefoonnummer. Ieh!

Dat is nog niet alles, de hacker kan zelfs zien wat jij hebt betaald voor je ticket. Zodra de hacker over voldoende informatie beschikt, kan hij of zij inbreken in jouw account van de luchtvaartmaatschappij.

Doei vliegtuig

Mocht je stoelnummer onder miraculeuze wijze zijn veranderd, dan kan dat het werk zijn van een hacker die jou wil stangen. Maar als ze jou echt willen pakken, dan kan je vlucht geannuleerd worden. WOW!

Vergeet bovendien niet dat wanneer jij een foto online zet waar persoonlijke gegevens op staan, iemand anders met jouw identiteit kan frauderen. Experts adviseren zelfs dat je je boardingpass na gebruik moet versnipperen.

Wees verstandig en zet liever een foto met je veel te grote backpack online. Of doe een leuk kunstje op het strand en show iedereen hoe prachtig het daar is.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Wanderlust: waarom sommige mensen geboren zijn om te reizen

Reageer op artikel:
Hacker alert! Zet nooit je boardingpass online
Sluiten