Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 20 jan 2018

Plant bijna dood? Met deze 7 hacks blaas je er nieuw leven in

Niet iedereen is gezegend met groene vingers. En als jij zo iemand bent, dan hebben de planten in jouw huis het vast zwaar te verduren. Misschien zijn ze wel bijna uitgespeeld. Maar er zijn een paar simpele dingen die je eraan kunt doen.

Als je plant bijna dood is, dan hoeft dat niet het einde van de wereld te betekenen. Er is nog hoop om je groene maatje te redden. Met deze 7 hacks ben jij de heldin die jouw plant nodig heeft.

1. Verpotten in een grotere pot

Een plant groeit en kan soms zijn wortels niet meer kwijt. Wat je kunt doen, is de plant verpotten in een andere, grotere pot. Dan hebben de wortels meer ruimte en dat komt alleen maar ten goede aan de rest van de plant.

2. Verse grond

Als je de plant gaat verpotten, zorg dan ook meteen even voor verse grond. Verse grond betekent namelijk ook nieuwe voedingsstoffen die je plant nodig heeft.

3. Genoeg water drinken

Net zoals wijzelf, is het belangrijk dat je plant genoeg water krijgt. Maar ook weer niet te veel. Als je écht nog geen afscheid kunt nemen van je plant, zoek je even op hoeveel water genoeg is.

4. Verplaatsen naar de zon

Een andere tip is om de bijna dode plant te verplaatsen op een plekje waar de zon zich laat zien. Als het geen plant is voor in de zon, dan is het natuurlijk niet goed om de plant daar dagenlang te laten staan. Een paar uurtjes kan al wonderen verrichten.

5. Zeep voor beestjes

Wordt je plant lastig gevallen door beestjes? Maak dan een oplossing van zeep en water en spray een klein beetje hiervan op de plant. Ze zijn gone voordat je het weet.

6. Slechte blaadjes eraf halen

Als er een paar slechte blaadjes aan je plant hangen, haal die er dan vanaf. Zo kan alle voeding naar andere delen van de plant stromen en krijgt de plant in z’n geheel nieuwe energie.

7. Fix het met een plastic zakkie

Planten groeien vaak het best in een broeikas. Om dat zelf na te bootsen kun je een plastic zakje om de plant heen doen. Even laten broeien en de plant is weer topfit.

Al die dingen kosten maar een paar minuutjes van je tijd. Dat heb je er wel voor over toch?

Reageer op artikel:
Plant bijna dood? Met deze 7 hacks blaas je er nieuw leven in
Sluiten