Yasmine Esser
Yasmine Esser Body & Mind 16 januari 2017

Had je als baby een enorm hoofd? Dan ben je waarschijnlijk intelligenter dan anderen

Ook al zeggen mensen altijd als ze baby zien dat ‘ie prachtig is en ongelooflijk schattig, de waarheid is gewoon dat je mooie baby’s hebt en tja, minder mooie baby’s. Zo zijn er ook pasgeborenen die naar verhouding een gigantisch hoofd hebben. Was jij iemand die als baby een hoofd zo groot als een watermeloen had? Dan is dat hartstikke goed nieuws, want het betekent dat je slimmer bent dan anderen.

Misschien maken je familieleden nog steeds grapjes over het enorme hoofd dat je als baby had. Nou, dan heb je nu iets om ze de mond te snoeren, want jij bent namelijk veel intelligenter dan alle mensen die geen groot hoofd hadden als baby.

The bigger, the better

Om tot deze conclusie te komen, bestudeerden Britse onderzoekers meer dan 100.000 Britten. Ze keken onder andere naar IQ, algemene gezondheid, bloed, urine en speeksel. Ook keken ze naar de levensstijl van de deelnemers.

Tijdens het onderzoek ontdekten de wetenschappers dat mensen die bij hun geboorte een groter hoofd hadden, meer kans hadden om later naar de universiteit te gaan. Ook scoorden deze mensen gemiddeld hoger op IQ testen.

Vraag je je af wat precies een groot hoofdje is? De gemiddelde hoofdomtrek van een pasgeboren meisje is 35 centimeter. Had je een grotere toet, dan mag je jezelf gelukkig prijzen. En misschien je verontschuldigen aanbieden aan je moeder voor de bevalling…

Had je geen groot hoofd? Dan kun je altijd nog naar de sauna…
Onderzoek bewijst: De sauna is goed voor je brein en daarom mag je nu relaxen

Reageer op artikel:
Had je als baby een enorm hoofd? Dan ben je waarschijnlijk intelligenter dan anderen
Sluiten