Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 11 okt 2016

Had je een zeurende moeder? Dat zorgt ervoor dat jij meer succesvol bent

Ha, goed nieuws voor alle meiden die vroeger gek werden van 'je gaat nu je huiswerk afmaken', 'doe beter je best op school' en 'ruim nu die kamer eens op'. Alhoewel je er altijd gek van werd, is nu bewezen dat jij succesvoller zult zijn in het leven dan kinderen die het een stukje makkelijker hadden thuis.

Zeurende mama’s verdienen een applausje

Bedank je mama voor haar ‘pusherige’ gedrag. Een nieuwe studie gedaan door de University of Essex in Engeland heeft aangetoond dat kinderen die het een tikkeltje makkelijker hadden thuis en geen taken kregen, minder succesvol zullen zijn in het leven dan kinderen die wel op tijd hun huiswerk af moesten maken of moesten helpen in het huishouden.

De onderzoekers volgen van 2004 tot 2010 maar liefst 15.500 meisjes in de leeftijd van dertien en veertien jaar. Moeders die hun dochters een hogere standaard oplegden, verdienen een applausje. Deze dochters hebben namelijk meer kans om te gaan studeren en hoge cijfers te halen.

Luister naar mommy

Je bemoeizuchtige mama heeft er misschien ook wel voor gezorgd dat je niet zwanger bent geworden als tiener. Want ook hadden meiden die het makkelijk hadden thuis meer kans om zwanger te worden in hun tienerjaren.

Een klein beetje drammende mama is uiteindelijk helemaal niet zo erg als je denkt. Doe braaf je huiswerk, help mee in het huishouden en doe echt je best wanneer zij dat zegt. Als jij eenmaal succes na succes behaalt, ben je moederlief dankbaar.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Ode aan mama: waarom we zo verschrikkelijk veel van haar houden

Reageer op artikel:
Had je een zeurende moeder? Dat zorgt ervoor dat jij meer succesvol bent
Sluiten