Rosa Tettero
Rosa Tettero Love 3 feb 2017

Haha! Er is een Tinder voor aapjes en het is te schattig

We kunnen er niet meer omheen, Tinder is een wereldwijd succes en in sommige gevallen maakt het niet eens uit of je single bent of niet. Het swipen is een leuk tijdverdrijf. Maar waarom zouden aapjes Tinder niet kunnen gebruiken om eens even lekker te keuren?

Je kent vast wel een stel dat elkaar heeft ontmoet via Tinder. De liefde vinden was nog nooit zo makkelijk. Daar bedacht Dierenpark Apenheul iets leuks op: Tinder voor de echte orang-oetan liefde.

Oh wat een lekkerding

Tinder voor orang-oetans. Het is een experiment dat vier jaar zal duren. Orang-oetan vrouwtje Samboja is het proefaapje. Zij krijgt op een touchscreen afbeeldingen van haar potentiële lovers te zien. De onderzoekers hopen dat 11-jarige Samboja een maatje zal selecteren voordat ze de orang-oetan in kwestie daadwerkelijk ontmoet. Zo kunnen de onderzoekers meer over de partnerkeuze van de orang-oetans te weten komen.

What you see is what you get

Het doel is om erachter te komen of het vrouwtje onderscheid maakt in de mannetjes die zij te zien krijgt op het scherm. Zo hoopt de Apenheul dat de klik tussen twee orango-oetans wordt vergroot. De kennismaking gaat nog wel eens mis, volgens gedragsbioloog Thomas Bionda. Hm, wat lijken die apen toch op ons.

LEES OOK: Koppels die elkaar via een datingapp kennen blijven langer bij elkaar

Reageer op artikel:
Haha! Er is een Tinder voor aapjes en het is te schattig
Sluiten