Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 15 september 2017

Haha nice! Van de pil slikken word je nóg slimmer

Eerlijk, we hebben een beetje een haat-liefdeverhouding met de anticonceptiepil. Het is natuurlijk briljant dat het pilletje ons beschermt tegen zwangerschap, maar sommige bijwerkingen zijn dan weer eigenaardig. Zo zou de pil er voor kunnen zorgen dat je minder zin hebt in seks. Maar déze, pas ontdekte bijwerking, is dan weer vrij briljant.

Onlangs is er een nieuwe bijwerking van de pil ontdekt. En die bijwerking zou best van pas kunnen komen in het leven. Je wordt namelijk slimmer als je de pil slikt.

Verschillende studies hebben aangetoond dat de pil de hersenen van vrouwen doet veranderen. Sterker nog, de hersenen worden groter.

Grotere hersenen als je de pil slikt

Dit heeft allemaal gevolgen voor je intelligentie. Zo kun je als je de pil slikt beter woorden onthouden én heb je een beter ruimtelijk inzicht.

Ook groeit de Gyrus fusiformis groeit als je de pil slikt. Dat is het deel van je hersenen dat staat voor gezichtsherkenning. Best handig als je zonder de pil niet zo briljant bent in het onthouden van gezichten.

Doe je voordeel met deze informatie. Heb je binnenkort een belangrijk evenement waarbij je mensen moet onthouden en herkennen? Een zware opdracht op je werk of een tentamen waar je voor moet leren? Stel je stopweek dan misschien eventjes uit. Want je zult op je aller best presteren als je de pil slikt.

Lees ook: Eindelijk eerlijk antwoord: Dit is waarom je niet afvalt terwijl je wél sport

Reageer op artikel:
Haha nice! Van de pil slikken word je nóg slimmer
Sluiten