Haha! Onderzoek bewijst: als je grappig bent, ben je óók slim

Liggen jij en je vriendinnen constant dubbel als jullie samen zijn? En ben jij zo iemand die af en toe een briljante, gevatte opmerking kan maken? Dan ben je niet alleen grappig, maar ook nog eens ontzettend slim.

Uit onderzoek van de Universiteit van New Mexico blijkt namelijk dat slim en grappig zijn vaak hand in hand gaan.

Grappige mensen rule the world

Onderzoekers Gil Greengross en Geoffrey Miller vroegen een groep studenten om een humoristische taak uit te voeren door nep-profielen te maken van mensen, gebaseerd op een aantal simpele gegevens.

De deelnemers van de studie beoordeelden vervolgens hoe grappig de antwoorden waren. Ook ondergingen ze verschillende testen. Daaruit bleek hoe intelligent, open, nauwkeurig, extravert, sociaal en neurotisch ze waren.

De wetenschappers ontdekten dat humor en intelligentie verband hielden met elkaar. Én dat humor een teken is van onderliggende cognitieve vaardigheden.

Wie grappig is, is slim

Uit een eerdere studie bleek ook al dat wie slim is, ook grappig is. Bovendien bleek uit dit onderzoek, van de Thomas of Bucknell University, dat humor ook verband houdt met creativiteit.

Ook ontdekten de onderzoekers dat satire de ‘moeilijkste’ humor is en dat je hiervoor het intelligentst moet zijn. Andere vormen van humor zijn: slapstick, absurdistische humor, platte humor en droge humor.

De volgende keer dat iemand lacht om je sarcastische opmerking heb jij in ieder geval je woordje klaar. Namelijk dat je niet alleen grappig bent, maar ook ontzettend snugger. Ha!

LEES OOK: 8 x waarom de grappige man het altijd van de knappe man wint

Reageer op artikel:
Haha! Onderzoek bewijst: als je grappig bent, ben je óók slim
Sluiten