Haha wat? Er is nu een afkickkliniek om van je suikerverslaving af te komen

Soms kun je zo intens verlangen naar chocolade. Of je hebt een rol koekjes waar je gewoon níet van af kunt blijven. Je verstopt je snoep in je keukenkastjes, maar binnen no time heb je de zak weer tevoorschijn getoverd. Tja, je kunt wel een beetje zeggen dat je een suikerverslaving hebt, oeps.

Herken je jezelf? Dan kan het wel eens zijn dat je een verslaving te pakken hebt. Het klinkt misschien vrij onschuldig in vergelijking met een verslaving aan coke, alcohol of sigaretten. Maar mocht je toch van je suikerverslaving af willen: er is nu een speciale afkickkliniek.

Een gezond lijf zonder moeite

Wie zoet is krijgt lekkers

De afkickkliniek kun je vinden in Amsterdam en is opgericht door het Diabetes Fonds. Volgens de organisatie krijgt zo’n 80 procent van de Nederlands te veel suiker binnen. Het is namelijk oké om 50 gram suiker te eten per dag, maar we eten al snel 150 gram. Oeps.

Van te veel suiker word je natuurlijk dikker. Maar het vergroot ook je kans op diabetes. Daarom is het echt heel ongezond.

Behalve dat suiker minderen gezond is, is het ook nog eens beter voor je huid. Suiker zorgt namelijk voor puistjes, lijntjes, rimpels, slappe huid en een grijzige tint. En dat is natuurlijk niet wat je wil.

Kick langzaam af

De afkickkliniek in de Leidsestraat in Amsterdam is tijdelijk open. Je kunt er binnenlopen om een bodyscan te doen. Zo kun je precies zien wat suiker voor invloed heeft op jouw lichaam. Confronterend?

Het afkicken zul je helaas toch helemaal zelf moeten doen vervolgens. Denk je dat het moeilijk wordt? Lily Simpson, een Britse chef-kok en samen met Rob Hobson schrijver van het boek Detox Kitchen Bible, gaf eerder al tips aan Beautify.nl: ‘Ik adviseer altijd om langzaam te minderen. Gun jezelf één of twee chocolaatjes per week. En eet voldoende fruit. Zeker als je verlangt naar suiker.’

We hoeven in ieder geval niet meteen cold turkey. Eh, straks een chocolaatje bij de thee dan maar?

Misschien wil je dit ook weten: Dit is het effect van wijn, suiker en zuivel op je gezicht

Reageer op artikel:
Haha wat? Er is nu een afkickkliniek om van je suikerverslaving af te komen
Sluiten