Haartip: Zo zorg je het beste voor je hairextensions

Hairextensions worden niet meer alleen gebruikt door meiden die iets langer haar willen. Een vollere bos is ook prima te bereiken met hairextensions. Maar als je ze hebt, hoe kan je ze dan het beste verzorgen? Wat zijn de do's en don'ts?

Stylen

Of je het nou wilt krullen of föhnen, dat is natuurlijk volledig aan jou. Let er echter wel op dat je het hete gedeelte niet tegen de aanhechtingen houdt van je extensions. Wanneer je een vlecht of knot wilt inbrengen dan is het wel belangrijk dat je even een double check doet of je extensions niet zichtbaar zijn. Dit kun je wegwerken door een laag van je eigen haar erover heen te plaatsen.

Wassen

Als je clip-in-extensions hebt dan kun je ze het beste apart wassen. Zijn het andere extensions dan is het erg belangrijk dat je je hoofdhuid goed weet te wassen. Een tip daarvoor: Met je platte hand de shampoo over je hoofdhuid masseren.

Drogen

Het belangrijkste is dat je niet met nat haar gaat slapen. Daarnaast is door de buitenlucht je extensions laten drogen ook niet heel erg goed voor de aanhechtingen van je extensions omdat ze dan te lang nat blijven. Droog daarom je haar goed.

De don’ts
  • Vergeet niet je haar minstens twee keer per dag te borstelen. Anders heb je kans op vreselijke klitten
  • Elke dag je haar wassen. Een beetje vettig haar is namelijk goed voor je haarwortels. Daarnaast kost elke dag je haar wassen, föhnen en stijlen erg veel tijd.
Reageer op artikel:
Haartip: Zo zorg je het beste voor je hairextensions
Sluiten