EINDELIJK! Met deze hakken krijg je nooit meer pijn aan je voeten

Er zijn van die dingen die we graag anders zouden willen, maar wat nog niet bestaat. Bijvoorbeeld een nagellak die je thuis op kunt doen en er niet meer afbladdert (of zo sterk ruikt). Datzelfde geldt voor hakken. We vinden ze allemaal prachtig, maar die pijn is soms onverdragelijk. Maar daar komt nu verandering in.

Je voelt ‘m vast al aankomen, er zijn nu hakken ontwikkeld waarbij je géén last meer zult krijgen van je voeten. Broodje aap? Nee. Er zit een team achter van astronauten, orthopedische chirurgen en fashion wetenschappers.

[one_half][/one_half][one_half_last]De geniale schoen is afkomstig van Dolly Singh. Ze werkte zelf jarenlang op hakken bij SpaceX, op tien centimeter maar liefst. Het bedrijf was groot (51.000 m2) waardoor ze zoveel liep dat ze na een aantal jaar standaard last kreeg van haar voeten. Maar haar Jimmy Choo’s opgeven voor orthopodisch verantwoorde schoenen zag ze niet zitten. [/one_half_last]

Ze richtte daarom Thesis Couture op. Een bedrijf waarmee ze hakken wilde gaan ontwerpen en maken die geen pijn doen aan je voeten. En die hakken komen nu bijna op de markt.

Wat anders is aan deze hakken, is dat het de druk over je hele voet zal gaan verdelen. Als je nu op hakken loopt zit alle druk op de voorkant, vandaar dat de kans groot is dat je nu pijn aan je voeten krijgt. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van high-tech plastic en polymeer waar nu vaak gebruik wordt gemaakt van een metalen constructie. ‘Nike meets Jimmy Choo’.

Iets minder nieuws: De schoen is pas vanaf de herfst verkrijgbaar in een beperkte oplage. Daarnaast zal de schoen 925 dollar gaan kosten (ongeveer 823 euro afhankelijk van de wisselkoers). Maar, Singh heeft wel aangegeven dat ze niets liever wil dan de hele hakkenindustrie te veranderen binnen nu en vijf jaar. Ze hoopt dat iedereen hakken op deze manier wil gaan dragen.

Wij hopen dat die verandering héél snel gaat komen.

Reageer op artikel:
EINDELIJK! Met deze hakken krijg je nooit meer pijn aan je voeten
Sluiten