Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 6 okt 2017

Halleluja! Het eten van kaas zou wel eens de sleutel tot een lang leven kunnen zijn

Tenzij je turofobie hebt en bang bent voor kaas, is het gele goud waarschijnlijk iets waar je intens gelukkig van kunt worden. Een tosti met gesmolten kaas, een kaasplankje of een kaasfondue, oh man, dat voelt bijna als een orgasme. En nu blijkt dat kaas je niet alleen een gelukkiger mens maakt, maar ook dat kaas eten er wel eens voor zou kunnen zorgen dat je langer leeft.

Dit is het onderzoek waar je met smart op hebt gewacht. Want het betekent dat je je low-fat dieet de prullenbak in kunt gooien. En dat je zonder schuldgevoel kaas en roomboter kunt nuttigen. Want juist die vette producten zouden ervoor kunnen zorgen dat je ouder wordt dan anderen.

Kaas, het geheim voor een lang en gelukkig leven

Goed nieuws: dit is een serieus onderzoek. De onderzoekers hebben namelijk gekeken naar maar liefst 135.000 volwassenen en hun eetpatroon. Het bleek dat de mensen die vet uit hun leven hadden verbannen, aanzienlijk korter leefden dan mensen die volop genieten van kaas en roomboter.

Het verschil in hoe oud de deelnemers worden kan ook nog deels worden verklaard, uit het feit dat de deelnemers die vet uit hun eetpatroon hadden geschrapt, juist wel veel brood, pasta, rijst en suiker aten. Maar het betekent in ieder geval dat je volop van kaas kunt genieten.

Neem nog maar een plakje. Je leeft er lang en gelukkig van.

Dit wil je misschien ook lezen: Silvana is bang voor kaas: ‘Ik zou eerder in een bak vogelspinnen springen dan kaas eten’

Reageer op artikel:
Halleluja! Het eten van kaas zou wel eens de sleutel tot een lang leven kunnen zijn
Sluiten