Hallelujah: 6 x briljante beauty tips om je kerstkater te verbergen

Gezellige 1e Kerstdag gehad? Na een gezellige avond komt vaak die verschrikkelijk kater. En alsof die kloppende hoofdpijn nog niet genoeg is, zijn de sporen van gisteravond vaak ook op je gezicht te zien. Dikke ogen, doffe huid en dat is nog niet alles. En vandaag volgt er weer een diner. Wees gerust. Er zijn tips om er simpel en snel weer uit te zien alsof je netjes op tijd in bed lag zodat je vandaag weer fris bij het volgende kerstdiner kunt verschijnen.

1. Tegen wallen en kringen

Die donkere kringen en dikke ogen ontstaan door een tekort aan vocht en slaap. Een oogroller doet wonderen. Het metale balletje verfrist en zorgt ervoor dat je er meteen wakkerder uit gaat zien. Schaf er één aan met caffeïne en leg ‘m in de koelkast voordat je ‘m gaat gebruiken voor extra effect.

2. Moisturize

Je gezicht schreeuwt om vocht. Moisturize het met een crème. Als het echt nodig is kun je ook een getinte moisturizer gebruiken om je huidje een egale kleur te geven. Laat poeders achterwege, die maken je huid nog doffer.

3. Geen zwart

Ga voor nude of witte eyeliner. Deze truc heb je ons misschien al vaker zien gebruiken maar hij doet wonderen op dit soort dagen. Breng de eyeliner aan op je waterlijn. Gebruik vooral geen donkere oogschaduw ook al neig je daar misschien wel naartoe met Kerst. Doe het niet. Je wimpers kun je krullen en eventueel een likje mascara geven.

4. Gezonde kleur

Blush is je grootste vriendin vandaag. Hiermee kun je gezonde blosjes maken die je waarschijnlijk vandaag anders niet had gehad.

5. Lippen

Waarschijnlijk weet ook jij wel dat je altijd één focus kiest. Of je mond, of je ogen. Je ogen zijn niet je sterkste punt op katerdagen dus grijp naar de rode of roze lipstick. Balsem wel je lippen in van tevoren want je hebt een grote kans dat je lippen ook uitgedroogd zijn en je daardoor last hebt van velletjes. De balsem creëert een egale oppervlakte voor je lippenstift.

6. Droogshampoo

Naast de blush ook een redder in nood. Helpt tegen vette haren en zorgt ervoor dat je morningdo er in ieder geval fris uitziet. Fijn als je aan het ontbijt zit bij je schoonouders..

Merry Christmas!

Reageer op artikel:
Hallelujah: 6 x briljante beauty tips om je kerstkater te verbergen
Sluiten