HALLELUJAH! Uit onderzoek bewezen: Mensen die pasta eten zijn dunner

Dit is waarschijnlijk het beste nieuws dat je in tijdens zult ontvangen. Ooit heeft iemand bedacht dat pasta de duivel is en je dik maakt. Dat nieuws viel zwaar bij alle pasta liefhebbers, want pasta is geweldig. Maar nu blijkt dat pasta helemaal geen dikmaker is. Iemand heeft een ongelooflijk onaardige grap met ons uitgehaald.

Heb je je wel eens afgevraagd waarom al die prachtige Italiaanse schoonheden zo’n waanzinnig figuur hebben, terwijl ze constant koolhydraten naar binnen werken? Het is één van die jaloersmakende mysteries. Tenminste, het wás een mysterie. Het antwoord is namelijk het tegenovergestelde van wat je verwacht.

In Italië is een onderzoek uitgevoerd met 23.000 respondenten waarbij erbij gekeken werd naar hun BMI ten opzichte van hun pasta inname. Je zou verwachten dat de pasta-eters veel hoger zouden scoren, maar het tegendeel was waar. Zij die pasta aten hadden een lagere BMI en kleinere tailleomtrek.

Dit zal ermee te maken hebben dat mensen die pasta eten veelal een Mediterraans dieet hebben. Dat houdt in dat zij heel veel verse groenten en gezonde vetten binnenkrijgen. Dit zorgt voor een verkleinde kans op obesitas, vooral rondom je middel.

Nou is het niet zo dat je gelijk kilo’s pasta naar binnen wilt werken, want daar gaat je omvang zeer zeker niet gelukkig van worden, maar het is niet nodig om pasta uit te sluiten. De ervaren pasta-eters blijven slank doordat zij de juiste pasta porties aanhouden, zij eten namelijk minder dan honderd gram per maaltijd. Je hoeft geen pasta uit je leven je verwijderen, gewoon op je porties letten. En gelukkig maar, want pasta is verrukkelijk.

LEES OOK: Dit is het dieet waarmee deze vrouw de oudste vrouw op aarde werd

Reageer op artikel:
HALLELUJAH! Uit onderzoek bewezen: Mensen die pasta eten zijn dunner
Sluiten