Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 5 okt 2018

Dit zijn de 7 engste Halloween films voor je volgende vriendinnenavond

Het is misschien nog een beetje aan de vroege kant, maar heel oktober vieren wij natuurlijk Halloween. Elke vrijdagavond in Halloween-maand kijken we op de bank met onze vriendinnen de spannendste films. Weet je niet welke je wil kijken? Wij helpen je op weg met een lijstje.

Spannende Halloween films

Heel oktober gaan we lekker griezelen met z’n allen en daar horen natuurlijk ook de engste films bij. Ga maar vast met je dekentje op de bank zitten en zorg ervoor dat je bak popcorn zo groot is dat je je erachter kunt verschuilen. Dit is onze top zeven enge films.

1. Paranormal Activity

Deze film hoort thuis in het lijstje met super spannende films. Naast dat je een marathon kunt houden omdat er zes delen zijn, is deze film ook precies spannend genoeg.

Je ziet namelijk geen enge dingen waar je jaren nachtmerries van hebt, maar de films zitten vol met schrikmomenten en het idee van een demoon in je huis is natuurlijk op z’n zachtst gezegd eng.

Ook al kijken jij en je vriendinnen deze film overdag, je gaat minimaal vijftig keer gillen van schrik. Daarnaast ga je nooit meer willen verhuizen én nooit meer willen slapen. Perfect, toch?

2. Cabin in the Woods

Ben je meer van de vieze horrorfilms? Dan hebben we ook een goede aanrader voor je. Cabin in the Woods is de perfecte horrorfilm voor een avondje griezelen met je vriendinnen op de bank.

De film gaat over vijf twintigers die gezellig een weekendje in een hutje gaan zitten. Met je beste vrienden een weekendje weg? Dat klinkt natuurlijk hartstikke gezellig, maar dat gaat even volledig mis.

De vrienden lezen een spreuk op uit een dagboek die (duh) zorgt voor heel veel bloed, dood en de aller vieste scenes. Slapeloze nachten gegarandeerd.

3. The Conjuring

Bestaat er iets engers dan films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen? Het moment dat ‘based on a true story’ op je tv verschijnt, weet je het zeker: dit wordt een mega enge film. The Conjuring is er precies zo eentje.

De film gaat over Ed en Lorraine Warren, twee paranormaal onderzoekers die de familie Perron proberen te helpen. De familie is verhuisd naar een mooi, alleenstaand en super oud (dus super eng) huis. Na een paar dagen gebeuren er steeds meer gekke en enge dingen en komt de familie tot de conclusie dat hun huis bezeten is.

Je raadt het al: dingen escaleren volledig en Ed en Lorraine moeten hun uiterste best doen om tegen de demoon te vechten. Alle ingrediënten voor de perfecte horrorfilm dus.

4. The Blair Witch Project

Nog een klassieker die we volledig door onze vingers moesten zien is The Blair Witch Project. De film is al een beetje oud, maar echt niet minder spannend. Toen de film uitkwam was het revolutionair omdat het gemaakt was van “gevonden materiaal” van drie vermiste studenten. De film is in 2016 weer nagemaakt.

De drie filmstudenten waren verdwenen toen ze een documentaire wilde maken over de Blair Witch in een bos. De film is zo eng omdat het lijkt alsof het super echt is. Het laatste shot van de film zorgt er trouwens ook voor dat je de rest van de avond Disney films moet kijken om bij te komen.

5. Don’t breathe

Wil je liever een moderne horrorfilm kijken? Dan is Don’t Breathe een echte aanrader. De film komt uit 2016 en gaat over drie mensen die willen inbreken bij een blinde veteraan om veel geld te stelen.

Ze denken dat de blinde man heel zwak is, maar dat blijkt natuurlijk helemaal niet zo te zijn. De film zit vol spanende momenten en wij durfden zelf bijna geen geluid te maken toen we deze gingen kijken.

6. Get Out

Grote kans dat je dit jaar al van deze film had gehoord, maar hij hoort echt binnen dit rijtje. Het is meer een thriller dan een echte horror. Als je dus normaal gesproken niet zo van de hele enge horrorfilms bent, maar wel wilt griezelen tijdens Halloween, dan is dit een goede optie.

Het gaat over een man die samen met zijn vriendinnetje een weekend naar haar ouders gaat. Klinkt volkomen normaal, toch? Nou, het blijkt dat de familie van zijn vriendin de meest vreselijke mensen ooit zijn met een heel duister geheim.

De jongen wilt vluchten, maar dat lukt hem niet. Één ding is zeker: je zit twee uur lang op het puntje van je stoel. En nog een leuk feitje: het was in eerste instantie de bedoeling van de filmmakers om een comedy te maken. Maar tijdens het schrijven kwamen ze er toch achter dat het zo’n goed verhaal was, dat het een thriller moest worden.

7. American Psycho

Misschien houd je normaal gesproken niet zo van oudere films, maar deze mag je niet missen. American Psycho is een echte klassieker op gebied van enge horrorfilms, dus deze is perfect voor Halloween.

Patrick lijkt een normale zakenman met een doorsnee levenswijze. Maar ‘s nachts is Patrick heel druk bezig met het vermoorden en martelen van onschuldige mensen.

Hij heeft geen reden nodig om iemand te vermoorden en de volgende dag verschijnt hij rustig weer op werk. De film mag dan wel oud zijn, maar dat maakt het zeker niet minder echt.

Al met al genoeg materiaal om de aankomende weekenden voor Halloween lekker op de bank met je lover of je vriendinnen te griezelen.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Té grappig, lelijke Halloween sweaters zijn nu eindelijk een ding

Reageer op artikel:
Dit zijn de 7 engste Halloween films voor je volgende vriendinnenavond
Sluiten