Isis van Graas
Isis van Graas Love & Seks 12 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Waarom vinden we hand in hand lopen zo geweldig? Experts geven antwoord

Hand in hand lopen is voor velen in een relatie vanzelfsprekend. Vaak gaat het van nature, maar bij sommigen zit er, zonder dat je het weet, een gedachte achter. Maar wat zijn nu de positieve effecten van elkaars handen vasthouden en waarom doen we het? Wij onderzochten het.

In een relatie uit je je liefde voor elkaar meestal via lichamelijk contact. Even elkaar aanraken en dus ook even elkaars handen vastpakken gaat vanzelf.

Hand in hand lopen

Is het omdat jullie letterlijk jullie handen niet van elkaar af kunnen houden of is het een routine geworden? Elkaars handen vastpakken doen we al eeuwen lang met de mensen die we vertrouwen en heel lief vinden, experts vertellen waarom.

Uit onderzoek blijkt…

Psychotherapeut Belynder Walia vertelt, “De hoofdreden dat we zo van hand in hand lopen houden, is de warmte en comfort die we erdoor ontvangen. We verbinden als het ware weer opnieuw met onze partner en voelen empathie en compassie.

De verschillende redenen

Waarom we graag elkaars handen vasthouden? Dat kan verschillende redenen hebben. Voor veel mensen helpt het onbewust tegen mentale en fysieke problemen, maar biedt het ook emotionele steun. Wanneer je dit aan elkaar kan geven en elkaar kan helpen via lichamelijk contact, wordt de romantische connectie automatisch versterkt.

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Waarom vinden we hand in hand lopen zo geweldig? Experts geven antwoord
Sluiten