Redactie
Redactie Beauty en Style 24 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Het beste handboek om met je vette huid te leren omgaan

Een vette huid is wel een redelijk grote vijand ten opzichte van onze make-up. Onze foundation blijft niet zitten, onze oogschaduw en eyeliner glijdt er continu af en om nog maar van de (mogelijke) aanwezige pukkeltjes, puistjes, mee-eters en bultjes niet te spreken. Daarom kiezen we soms maar voor een agressieve behandeling met tegenovergestelde resultaten. Hoe zorg je met een vette huid nu voor een huid die glowt en niet glimt?

1. Leer allereerst je huidtype kennen

Een vettige huid gaat vaak samen met grove poriën, een glimmende huid en een combinatie van mee-eters, witte kopjes en pukkels. Genieten. Echter hebben ook veel meiden een gemengde huid. Dat betekent dat je op bepaalde plekken (bijvoorbeeld je T-zone) last hebt van bovengenoemde dingen, maar ook hier en daar droge en onrustig stukje huid hebt. Bedenk dus goed (of laat een specialist oordelen) wat jouw type huid is, zodat je vanuit daar verder kan werken.

2. Een vette huid hoéft niet gelijk te staan aan acné

Een vette huid gaat niet per se hand in hand met acné. Echter kan het wel dat als je je gezicht te vaak wast (om van de vettigheid af te komen) je huid meer olie gaat produceren en daarmee ook acné. Je mag een vettige huid maximaal twee keer per dag wassen met een milde wash (speciaal voor jouw huid). Dep voorzichtig droog en behandel met de nodige medicatie.

3. Kies de juiste facewash

Te heftige producten (bijvoorbeeld tegen acné) kunnen de huid dusdanig uitdrogen dat alles alleen nog maar erger wordt. Kies daarom liever voor een gezichtsreiniger. Onze persoonlijke favoriet is Neoderma’s Liquid Soap in combinatie met hun Herbal Lotion.

4. Gooi je routine om bij een vette huid

Hoewel je misschien druk bezig bent met het uitdrogen van je gezicht, raakt de huid zo wel snel achter op hydratatie. Zorg daarom dat je in ieder geval voor het slapen gaan een voedende maar niet verstoppende crème gebruikt. Onze favoriet? Rose Cream van Dr. Hauschka.

5. Een vette huid heeft zijn voordelen

Say what now? Inderdaad. Een vettige huid oogt namelijk gladder, heeft minder lijntjes en rimpels, kan ogen als een natuurlijke glow (ha, we faken die handel wel gewoon) en voelt aanzienlijk zachter dan een droge huid. En al die olie beschermt te tegen extreme kou en verschrikkelijke hitte. Ha, als we dat nou eens eerder hadden geweten.

Reageer op artikel:
Het beste handboek om met je vette huid te leren omgaan
Sluiten