Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 19 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Handig! Dit is hoe je jouw concealer multifunctioneel kan gebruiken (en je dus echt niet meer zonder kunt)

Concealer is meermaals onze redding geweest. Dat pukkeltje of die enorme wallen hoeven namelijk echt niet meer zichtbaar te zijn met de juiste concealer. Maar wist je dat je dit favoriete item ook heel goed voor andere dingen kunt gebruiken? Ja, het is mogelijk. We kunnen nóg meer gaan houden van onze concealer.

Oogschaduwbasis

Je kunt je concealer een klein beetje aanbrengen op je oogleden. Dit zorgt ervoor dat je oogschaduw goed blijft zitten en dat je als het ware met een witte ondergrond begint. Zo voorkom je ook nog eens een onevenredige verdelingen van je oogschaduw.

Highlighter

We kunnen het ons voorstellen dat je een beetje overdonderd raakt van alle highlighters. Maar voor een subtiele variant kan je concealer prima als highlighter dienen. Je concealer is namelijk net een tint lichter dan je huidskleur en geeft daarom ook een illusie van licht weg op het moment dat je het op andere plaatsen smeert dan op je wallen. Breng een beetje aan op je jukbeenderen of neus voor een frisse en natuurlijke uitstraling.

Lippenprimer

Niks zo vervelend als je lippen mooi stiften en er na een uurtje achter te komen dat je slechts een grauw randje om je lippen over hebt. En om dan nog maar niet te beginnen over uitgedroogde lippenstift die in je lippen trekt. Een primer voor je lippen kan deze problemen verhelpen en guess what? Je concealer is je grootste primer vriend. Breng een dun laagje concealer aan op je lippen voor je je lippenstift aanbrengt. Let wel op: niet te dik, want dan gaat het de kleur van je lippenstift overheersen.

Foundation

Je foundation vergeten? Geen paniek. Met behulp van je concealer maak je met gemak je eigen foundation. Meng een klein drupje concealer met je favoriete dagcrème en voila. De dekkingskracht kun je zelf bepalen door de hoeveelheid concealer die je met je crème mengt.

Extra nadruk

Je gezicht heeft een aantal eyecatchers. Je wenkbrauwen, ogen en lippen. Niks mooier dus dan een strakke wenkbrauw en perfect gestifte lip. Maar de lijnen écht strak krijgen blijft moeilijk. Wat kun je doen? Breng een klein beetje concealer aan op een minikwastje en ga met het kwastje langs je wenkbrauwen en lippen. Zo creëer je de strakste wenkbrauwen en lippen zonder drie keer op nieuw te hoeven beginnen.

Reageer op artikel:
Handig! Dit is hoe je jouw concealer multifunctioneel kan gebruiken (en je dus echt niet meer zonder kunt)
Sluiten