7 tips over anti-age producten die vast elke dame wilt weten

Forever young, was het maar zo'n feest. Maar je bent gelukkig zo oud als je je voelt. Dat ouder worden iets is waar we misschien wel tegen opkijken is niet zo gek. Maar met deze tips over anti-age producten word jij zeker weten fabulous oud:

Poeh, het lijkt alleen wel of deze sterren maar niet ouder worden, lucky bastards.

1. Beter te vroeg…

Schrik jij altijd een beetje van het woord rimpels? Helaas horen ze bij het ouder worden. Wil je het toch zo veel mogelijk voorkomen of verminderen? Begin dan al vroeg met het gebruiken van producten. Kies wel goed je producten uit. Producten waar retinol in zit wil je zeker niet te vaak gebruiken aangezien het kan zorgen voor een droge en geïrriteerde huid. Kies in plaats hiervan een product met een collageen stimulerende werking.

2. Wat heb jij nodig?

Kijk goed naar wat jouw huid nodig heeft. Als je een frissere huid wilt, dan is het belangrijk om zo’n twee keer per week te exfoliëren. Als je graag rimpels wilt bestrijden, kies dan voor een product met hyaluronzuur. Dit helpt rimpels te verminderen.

3. It’s not about the money

Kies je producten niet uit op hun prijsklasse. De ingrediënten bepalen de werking van je product, niet de prijs. Laat je niet verleiden door reclames over hét nieuwste wondermiddel, maar kies echt voor een product wat bij jouw huid past.

4. Anti-age serum vs. anti-age crème

Het is moeilijk kiezen tussen alle producten. Maar bij lange na niet hebben ze allemaal dezelfde werking. Dit geldt ook voor serums en crèmes. Als je verzorging en hydratatie voor je huid zoekt, kies dan voor een crème. Serums daarentegen bevatten actievere ingrediënten die in kleine moleculen zitten. Deze kunnen zo heel goed je huid doordringen om rimpels te bestrijden.

5. Wanneer welk product?

Een anti-age lotion met een SPF erin is een goede keuze voor jou in de ochtend. Als je een product hebt wat niet goed reageert op zonlicht, kun je deze beter in de avond gebruiken. Bij sommige producten is één keer per dag smeren al genoeg om resultaat te zien.

6. Zonnebrand

We hebben het al vaker aangegeven, maar je goed insmeren tegen de zon is echt een must. De meeste rimpels en lijntjes ontstaan door UV licht en je goed insmeren met een zonnebrand kan dit al voor een groot deel voorkomen. Smeer je gezicht elke dag in en het liefst ook meerdere keren per dag. Er bestaan gelukkig natuurlijk ook producten die je beschermen tegen UV stralen en die anti-age tegelijkertijd tegen gaat.

7. Less is more

Probeer je producten tot een of twee te beperken die echt goed voor jou werken. Door elke keer een ander product te proberen betekent niet dat jouw huid hiervan beter wordt. Het product wat het beste voor jou werkt is degene waar je trouw aan wilt zijn én het scheelt ook een heleboel in jouw portemonnee.

Reageer op artikel:
7 tips over anti-age producten die vast elke dame wilt weten
Sluiten