Handig! Vintage kleding van je dromen kopen is makkelijker dan ooit met deze tips

Omdat november en december al duur genoeg zijn, is het heerlijk om tweedehands of vintage kleding te scoren voor de feestmaand voor een prikkie. Maar het kan ook een heel gedoe zijn. Voor je het weet sta je een dag in een winkel tussen een berg kleding te graven en kom je thuis met items die nét niet helemaal jou zijn. Maar als je deze tips opvolgt komt alles helemaal goed.

Begin online

Er gaat een wereld voor je open als je online naar écht goede vintage gaat zoeken. Oriënteer je op websites als Designer-vintage.com, Vestiairecollective.com, Ilovevintage.nl en Salonheleenhulsmann.nl. Je kunt online meteen zien of iets in je maat is en hoeveel het kost.

Bereid je voor op extra kosten

Namelijk: die van een kleermaker. Kans is groot dat de leren rok van je dromen een paar maten te groot is, of dat de pijpen van die flared jeans als een soort stofdoek achter je aan over de grond slepen. Geef daarom niet al te veel geld uit aan je vintage items, maar bewaar een deel van je budget om je kledingstukken te laten vermaken.

Kijk naar kwaliteit

Je kunt nog die Yves Saint Laurent jas van je dromen vinden, als de gaten er inzitten is ‘ie je geld niet waard. Kijk niet alleen naar het merkje, maar vooral naar de kwaliteit. Een kledingstuk van een minder duur merk, ziet er tóch chiquer uit als de kwaliteit goed is.

Kijk naar de verkoper

Als je op een vlooienmarkt bent, kijk dan ook naar de persoon die de kledingstukken verkoopt. Heeft zij hetzelfde postuur? Dan is de kans groot dat het item jou ook zal staan. Vraag ook waarom iemand het kledingstuk weg doet. Misschien was het haar te strak, zo kun je ook inschatten hoe het bij jou valt.

Ga kilo shoppen

Oké, we geven het toe, dit is wel een beetje met een kanon op een mug schieten. Want als je minstens met een kilo kleding naar huis gaat, zit er vast wel íets van je gading bij. Maar ook belangrijk: kilo shoppen is gewoon errug leuk. Je kunt namelijk gewoon je tas helemaal volproppen met alle hebberig makende dingen die je tegenkomt. Voor ongeveer 15 euro heb je een tas die bijna uit elkaar scheurt, dat is toch een feestje. Ontdek bijvoorbeeld op Vintageperkilo.com waar het volgende shopfestijn is. Laura Dols organiseert iedere zondag een sale waar je je voor twaalf euro per kilo te goed kunt doen aan overhemden, jurken, rokken en shirts. Shop till you drop.

LEES OOK: Verlanglijstje: alles wat je in je koffer wilt hebben voor een winterse stedentrip

Reageer op artikel:
Handig! Vintage kleding van je dromen kopen is makkelijker dan ooit met deze tips
Sluiten