Handig! Zo voorkom je dat je lipstick uitloopt

Of je nou een etentje hebt of een belangrijke afspraak, je wil graag dat je lipstick blijft zitten waar hij zit.

Vooral rode lipstick heeft de neiging uit te lopen wanneer het niet op de correcte manier wordt aangebracht. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Welke kleur lipstick je ook draagt: volg deze stappen en je kan er gegarandeerd langer van genieten.

Stap één: scrubben

Begin door je lippen voorzichtig te scrubben. Dit kan je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld met een schone tandenborstel, vochtig washandje of een speciale lipscrub die je kan kopen in diverse winkels.

Stap twee: lippotlood

Om een egale basis te creëren, gebruik je een lippotlood. Bij voorkeur een matte, omdat deze ervoor zorgt dat de lipstick die je eroverheen aanbrengt langer blijft zitten. Omlijn allereerst je mond en kleur daarna je lippen in met het potlood.

Stap drie: transparante poeder

Breng met een kwast wat transparante poeder aan over je lippotlood. Breng de poeder alleen aan op de buitenste hoeken van je lippen. Dit zorgt ervoor dat het potlood extra mat wordt, wat hem langer houdbaar maakt. Om meer definitie te creëren, kun je ervoor kiezen om je lippen nog eens te omlijnen met een iéts donkerder lippotlood.

Stap vier: lipstick

Nu is het moment daar: je gaat de lipstick aanbrengen. Breng de lipstick het liefst met een kwastje aan, want dit werkt het meest precies. Deze stap is vrij simpel, aangezien je de lipstick over het lippotlood heen aan gaat brengen.

Stap vijf: concealer

Met deze stap maak je de hele look iets netter en meer gepolijst. Dip een klein kwastje (je kunt eventueel een lippenseel gebruiken) in een crème concealer en ga daarmee langs de lijn van je lippen. Zo haal je kleine foutjes weg en wordt alles mooi strak.

Reageer op artikel:
Handig! Zo voorkom je dat je lipstick uitloopt
Sluiten