Dankzij deze handige apps voor je iPhone heb jij je leven binnen no-time op orde

Loopt jouw hoofd soms ook over van de to-do’s, afspraken en andere zaken die je niet moet vergeten? Heel herkenbaar. Om jezelf wat rust te gunnen zetten wij een aantal handige apps op een rij waarmee jij je leven binnen no-time op orde hebt.

Handige apps

Gezien onze iPhone praktisch aan onze handen is gekleefd, is dit apparaat uitermate geschikt om wat meer structuur in je leven aan te brengen. Hoe je dat doet? Met de volgende handige apps.

1. Evernote – gratis

Sinds jaren zijn we al fan van Evernote. Deze app is een soort online werkplaats met eindeloos veel functies. Door het gebruik van verschillende notitieblokken zijn je notities geordend en hou je gemakkelijk overzicht.

Het handige aan deze app is dat je ‘m zowel op je laptop als op je telefoon hebt staan – inclusief automatische synchronisatie. Ben je aan het werk of heb je je telefoon niet bij de hand, dan kan je jouw hersenspinsels alsnog kwijt op je laptop.

Voor €5 per maand heb je overigens toegang tot de premium editie, die nog meer functies bevat. Denk aan volledige presentaties maken, offline werken en het bewaren van grote bestanden.

2. Pocket – gratis

Heb jij altijd eindeloos veel tabbladen openstaan in Safari? Op onze telefoons kan je eindeloos scrollen door de geopende tabbladen van artikelen die we nog moeten lezen of recepten die we nog willen proberen. Dankzij de handige app Pocket hoeft dat niet langer.

Met Pocket heb jij voortaan altijd al je handige linkjes bij de hand. Je slaat snel en gemakkelijk artikelen op, die je ook nog eens kan organiseren op onderwerp. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar dat lekkere recept of dat interessante artikel.

3. Feedly – gratis

Ben jij graag op de hoogte van het laatste nieuws, maar heb je geen zin om eindeloos de voorpagina’s van verschillende media door te scrollen? Dan biedt Feedly de uitkomst.

Het werkt als volgt: je selecteert de (nieuws)sites waar je graag updates van wilt ontvangen. Dit kunnen ook bepaalde categorieën zijn. Zodra je deze hebt ingeladen, krijg je elke dag een overzicht van de artikelen die voor jou relevant zijn. Zo mis je nooit het laatste nieuws, maar ben je ook niet onnodig veel tijd kwijt met het zoeken van de berichten die voor jou interessant zijn. Double win.

4. Tappsk – gratis

De Tappsk app neemt jouw gewoonten goed onder de loep. Of nou ja, dat doe je natuurlijk zelf, maar de app helpt je er een handje bij.

Je kan er bijvoorbeeld dagelijkse reminders inzetten, zoals “boek lezen”, “medicatie nemen” en “genoeg water drinken”. Je hoeft deze taken niet in één keer uit te voeren, je kan ze ook in gedeeltes op done zetten.

Naast je goede gewoontes bijhouden, maak je in deze handige app ook to-do lijstjes per dag, hou je er een boodschappenlijst in bij en kan je herhalende evenementen inplannen. Kortom: geen andere apps meer nodig.

5. Todoist – gratis

Als je eenmaal gewend bent aan de app Todoist, dan kan je niet meer zonder. In deze app stel je to-do’s per dag of week in en creëer je mappen met submappen en bijbehorende taken. Ideaal wanneer je werkt aan grote projecten en even door de bomen het bos niet meer zien. Todoist helpt je bij het scheppen van orde en het maken van een planning.

6. Apple herinneringen – standaard op je iPhone

Deze app gebruiken we voor de snelle hersenspinsels en boodschappen die we anders vergeten. Maar wist jij dat deze app veel meer in zijn mars heeft?

Je kan verschillende lijsten maken voor geordende projecten en to-do’s, foto’s toevoegen, subtaken toevoegen en nog veel meer. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Vervelen is niet nodig: 6 tips voor het maken van de mooiste foto’s met je iPhone

Reageer op artikel:
Dankzij deze handige apps voor je iPhone heb jij je leven binnen no-time op orde
Sluiten