Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 17 okt 2015

Handige tips: dit is welke kleur je het beste aan kunt trekken voor belangrijke momenten

Je staat voor je kast en je weet het gewoon echt niet. Moet je juist net zo uitgesproken als je in je dagelijkse leven bent verschijnen op een sollicitatiegesprek? En welke kleur doet het het beste tijdens die eerste date? Veilig zwart of juist een frisse, vrolijke kleur? Het lijken onmogelijke keuzes vanaf nu zal je nóóit meer met hopeloze ogen voor je kast staan.

De kleur geel wordt gezien als de kleur die je opvrolijkt. Terwijl blauw wordt geadviseerd als je gestresst bent. Er zijn al heel wat onderzoeken geweest wat betreft de kleurkeuze van je kleding. Maar niet zó specifiek dat we niet meer hoeven twijfelen. Gelukkig heeft een Brits t-shirt merk een onderzoek gedaan onder 1000 klanten om er achter te komen welke associatie we bij bepaalde kleuren hebben. En daarom kunnen we je nu de volgende tips geven:

Sollicitatiegesprek

Altijd spannend een sollicitatiegesprek. Ondanks dat het voornamelijk, en hopelijk, om je skills gaat, kijken mensen ook altijd naar je uiterlijk. Zo letten ze er op of je verzorgd bent en of je er enigszins netjes uitziet. Maar kleur doet onbewust meer dan je denkt. Uit het onderzoek bleek namelijk dat zwart werd geassocieerd met de emoties ‘serieus’ en ‘betrouwbaar’. Ook wordt het gezien als de kleur die mensen er het meest zelfverzekerd uit laat zien. Allemaal emoties die je vast en zeker wil opwekken bij de werkgever. Dit vonden maar liefst 48% van de vrouwen en 64% van de mannen. Als je van tevoren weet dat je een sollicitatiegesprek met een man hebt, is het verstandig te kiezen voor zwart. Dan is de kans dat je die baan scoort vele malen hoger.

First date

Dit is misschien nog wel de moeilijkste keus die je moét maken qua kleur, tot nu toe. Je twijfelt niet alleen over of je een jurkje, rokje of juist strakke jeans moet dragen maar natuurlijk ook de kleur. Daarnaast hebben we het nog niet eens gehad over hoe je je haar doet en niet te vergeten; je make-up. Wat een ellende hebben wij vrouwen af en toe ook hè?! Maar vanaf nu wordt het een stuk makkelijker. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 56% van de mannen hun eerste date het liefst in het rood ziet. Trek daarom maar zonder schroom dat sexy rode jurkje aan.

Excuses maken

Het is tijd om je excuses aan te bieden. Poeh, wat kan je daar tegenop kijken. Je zoekt al uren naar de juiste woorden die je tegen je beste vriendin gaat zeggen zodra je haar ziet. Je hebt haar namelijk niet zo leuk behandeld in die dronken bui afgelopen weekend. Maar, onbewust doet kleur een hele hoop met de vergevingsgezindheid van de tegenpartij. Om er aanspreekbaar, ingetogen en niet-confronterend uit te zien maak je de juiste keus om wit aan te trekken. Uit het onderzoek bleek namelijk dat maar slechts 6% van de ondervraagden wit met arrogantie associeerden. Trek daarom wit aan als je sorry gaat zeggen of iets gaat opbiechten. Grote kans dat je er ongeschonden vanaf komt.

Als je je intelligentie wilt benadrukken

Ook al ben je de allerknapste van de wereld, intelligentie gaat boven alles. Ooit een man gehoord die voor een domme maar mooie vrouw gaat? Nope. Eigenlijk willen we op heel veel momenten intelligent overkomen. Neem bijvoorbeeld een belangrijke presentatie waar je bloednerveus voor bent. Dan wil je juist dat iedereen denkt van: ‘Goh, die meid heeft het allemaal goed begrepen.’ De volgende kleuren zijn van hoog naar laag geselecteerd op de associatie bij smart asses: zwart, blauw, wit, groen, paars, bruin, rood, geel, oranje en roze. Hoeveel je ook van roze houdt, trek het liever niet aan als je echt indruk wilt maken.

Ben jij een meisje die het liefst altijd zwart draagt?

Wij geven je 11 redenen waarom je helemaal gelijk hebt wat dat betreft. Klik op de foto om het te lezen:

Reageer op artikel:
Handige tips: dit is welke kleur je het beste aan kunt trekken voor belangrijke momenten
Sluiten