Handige tips om je gezichtsreinigingsborstel optimaal te gebruiken

We geven toe, we zijn een beetje obsessed over hoe we onze huid zo mooi mogelijk kunnen laten stralen. En stralen staat gelijk aan exfoliëren. Je kunt op verschillende manieren je huid een boost geven en een absolute lieveling van ons om dat mee te bereiken is de gezichtsreinigingsborstel. Echter kun je met de oh zo hippe borstel toch nog een aantal keer de mist in gaan waardoor je hem niet optimaal benut. Maak jij je per ongeluk schuldig aan de volgende dingen?

Je gebruikt een scrub in combinatie met je gezichtsreinigingsborstel

Door een scrub te gebruiken bij je borstel (ja, we begrijpen de gedachtegang er wel achter) beschadig je de haren van de gezichtsreiniger. More is more geldt in dit geval helaas dus niet.

Je gebruikt te weinig product in combinatie met je gezichtsreinigingsborstel

Tja, zonder een fijn smeerseltje kan de borstel natuurlijk niet echt zijn werk doen. Net als afwassen zonder zeepsop. Neem dusdanig voldoende product zodat het de hele borstel met een dun laagje kan bedekken. Liever iets vaker investeren in je reiniger dan iedere keer het halve werk.

Je wast je borstel met afwasmiddel om hem te ‘steriliseren’

Té sterk reinigen kan er voor zorgen dat de haren wederom beschadigen. Door het product kan het het beschermende laagje rondom de haren namelijk loslaten. Een milde shampoo is het meest geschikt om je borstel mee schoon te maken. Probeer bijvoorbeeld eens die lekkere babyshampoo van Zwitsal.

Je wast al jaar en dag met dezelfde kop

Deze borstel werkt precies hetzelfde als je tandenborstel. Het is verstandig om ‘m om de zoveel tijd te vervangen, anders werkt hij niet meer zo goed als hij zouden moeten doen. Wanneer je ziet dat de haren van de borstel clusters gaan vormen, wordt het tijd voor vervanging.

Je hebt hem afgezworen omdat je last kreeg van pukkeltjes

Het kan dat je huid in het begin even moet wennen, waar de aanhouder wint. Het uitbreken gaat namelijk vanzelf over en indien je het niet dagelijks gebruikt en op de middelste stand houdt, moet het handelbaar zijn. En als je huid eenmaal gewend is kun je rekenen op een zijdezacht huidje.

Reageer op artikel:
Handige tips om je gezichtsreinigingsborstel optimaal te gebruiken
Sluiten