8 essentiële dingen om te weten voordat je je eerste spray tan neemt

Ga jij altijd onder de zonnebank voor een gezonde teint? Dan weet je vast wel dat het stiekem niet heel goed is voor je huid. Gelukkig is daar het alternatief: de spray tan. Wat moet je weten voordat je overstapt van zonnebanken naar sprayen?

In Nederland is het nog niet heel groot, maar in Amerika zijn ze dol op de spray tan. Je krijgt een lekker bruin kleurtje zonder dat je daarbij je huid al te erg beschadigt. Om onprettige verrassingen te voorkomen hebben wij acht weetjes op een rijtje gezet die van pas kunnen komen bij jouw eerste spray tan:

1. Poedelnaakt
Jep, degene die de spray tan bij jou uitvoert zal jou helemaal naakt zien. Het kan zijn dat je in je bikini mag, maar dan heb je wel last van die vervelende tan lines. En het is zonde van je bikini.

2. Ergens je stempel op drukken
Pas goed op na je spray tan bij wie je slaapt en wat voor kleur handdoeken je gebruikt. Want geloof ons maar, je gaat jouw nieuwe kleurtje overal terugzien. In bed, op je handdoeken, anywhere.

3. Kleding
Kies daarbij ook goed uit wat voor kleding je draagt. Je wilt wel dat jouw mooie witte blouse ook echt wit blijft.

4. Juich niet te vroeg
We willen je echt niet bang maken, maar een spray tan kan totaal anders uitpakken dan jij je had voorgesteld. Om te voorkomen dat jij er als een sinaasappeltje bij gaat lopen, is het daarom verstandig van tevoren te bespreken welke kleur geschikt is voor jouw huid.

5. Even niet shoppen
De winkels induiken kun je beter niet meteen doen, want met een mooie bruine teint staat natuurlijk bijna alles perfect. Grote kans dat als jouw kleurtje eraf is, je jezelf af gaat vragen waarom je dit kledingstuk in hemelsnaam hebt aangeschaft.

6. Sticky
Houd er rekening mee dat je na je spray tan echt wel een paar uurtjes plakt. Pas dus op waar je gaat zitten en met wat je gaat doen.

7. Huilen
Één ding wat je echt niet wilt doen als jij een spray tan hebt gehad. Je hele tan loopt uit en voordat je het weet loop jij rond met allemaal blurred lines.

8. Douchen
Hoe vaker je doucht, des te sneller zal je je kleurtje verliezen. Probeer daarom in ieder geval niet overmatig veel te douchen en hou het bij de noodzakelijke schoonmaakrituelen.

Reageer op artikel:
8 essentiële dingen om te weten voordat je je eerste spray tan neemt
Sluiten