Happy feet: Van dansen word je gelukkig en minder gestresst

Dansen, het is niet alleen ontzettend leuk om te doen, je wordt er ook nog eens enorm happy van. Denk maar aan Baby van Dirty Dancing of de schattige pinguïns van Happy Feet, zij werden allemaal enorm gelukkig van dansen. En zo gek is dat ook niet, blijkt uit een Zweeds onderzoek.

Want of het nou gaat om een dansje in het weekend of dat dansen je leven is, het leidt zo lekker af van je dagelijkse dingetjes en je bent ook nog eens enorm verleidelijk en sexy als je danst.

Dans je gelukkig

Zweedse onderzoekers hebben dan ook geconcludeerd dat dansen erg goed is tegen stress en depressie. Voor het onderzoek werden er 112 tieners onderzocht die elk kampte met pijn in de nek, nervositeit, stress of depressie. De ene helft van de groep kreeg wekelijks een dansles, de andere helft niet. Wat bleek? De dames die elke week dansten hadden een enorme vooruitgang op geestelijk gebied in tegenstelling tot de dames die niet dansten. De tieners die dansten hadden minder last van stress en depressie en voelden zich een stuk gelukkiger.

Dance like nobody’s watching

Nog een voordeel aan dansen? Je kan heerlijk vrij zijn in je bewegingen. Er is niet een specifieke manier die je moet volgen om het goed te doen, je kan met dans juist heerlijk vrij zijn en zelf beslissen. Ook cognitieve vaardigheden worden door dans verbeterd. Kies daarom voor dansen als jouw work-out, je kan het heerlijk na werk doen, het is goed voor je en je leert ook nog eens veel. En ja, dansen in een club telt gelukkig ook. So, dance the night away.

Reageer op artikel:
Happy feet: Van dansen word je gelukkig en minder gestresst
Sluiten