Redactie
Redactie Love 23 jun 2020

Deze 7 dingen zeggen happy koppels iedere dag tegen elkaar

Hoe communiceren die happy koppels dan met elkaar? Er zijn zeven dingen die ze tegen elkaar zeggen, iedere dag weer. En het zijn de dingen die de basis van de communicatie vormen. En daarmee de basis van een gezonde relatie:

Happy koppels

Ben jij benieuwd of jij er één van bent? Lees dan snel verder.

1. Hoe gaat het?

Gelukkige stelletjes checken elkaar, ze vinden het belangrijk dat hun snoesje zich goed voelt. Koppels halen een voordeel uit de tijd die zij voor deze gesprekken vrijmaken. Als er dingen zijn die het gevoel in de weg zitten, dan willen ze er alles aan doen om dit goed te maken.

Zelfs wanneer alles goed lijkt te gaan, vragen we vriendlief hoe het met hem gaat. Niet alleen grote dingen doen ertoe, ook de kleine dingen. En we willen hem met alles helpen en ervoor zorgen dat hij bij ons in de armen kruipt. Want oh boy, wat is dat gevoel heerlijk.

2. Dankjewel

Je lover bedanken voor alles wat hij voor je doet. Als hij je ophaalt van het station of als hij je schouders masseert. Zelfs wanneer hij een glaasje wijn voor je inschenkt. ‘Dankjewel’ zeggen betekent dat je elkaar waardeert. Er is zelfs onderzoek naar gedaan, waaruit is gebleken dat dankbaarheid een goede indicatie is van hoe sterk je relatie is.

3. Ik hou van je

De vier magische woorden die je eigenlijk niet vaak genoeg tegen hem kunt zeggen. En die je ook heel graag wilt horen, natuurlijk. Maar, er zijn ook koppels die helemaal niet zo vaak deze vier woorden uitspreken. Dat betekent niet dat je relatie slecht is.

Waarschijnlijk heb jij een andere manier om duidelijk te laten blijken dat je van hem houdt. Koosnaampjes of rituelen. Het maakt niet uit, je merkt dat jullie gek op elkaar zijn door de standaard dingetjes die jullie tegen elkaar te zeggen of met elkaar doen.

4. Hoe ging het met… ?

Liefde gaat om de kleine dingen. Als hij onthoudt dat je vandaag een belangrijke meeting had en je daar vervolgens naar vraagt. Je hebt het misschien niet in de gaten, maar mensen die écht geïnteresseerd in je zijn, zijn ook geïnteresseerd in jouw leven. Dingen die voor jou belangrijk zijn. Ook al is het een tandartsafspraak of het werk waar je elke dag naartoe gaat. Het laat zien dat het er toe doet. En dat heeft gevolgen voor jullie geluksniveau.

5. Kan ik helpen?

Happy koppels willen elkaar altijd helpen. Als vriendlief niet goed in zijn vel zit, of een belangrijke presentatie moet voorbereiden dan ben jij de eerste die hem wilt helpen. Jij weet hoe je hem opvrolijkt, jij wilt dat hij zijn dromen waar maakt. En hij vindt het niets fijner als zijn schatje er is om hem te helpen.

6. Ik doe het wel

Hem af en toe werk uit handen nemen. Hij die de afwas voor je doet of koffie voor je zet. Jij die dit keer de vieze vuilniszak naar buiten draagt. Happy koppels helpen elkaar en staan voor elkaar klaar. Daarbij komt dat een goede relatie bestaat uit een gelijkwaardige relatie. Jullie doen dingen voor elkaar, simpelweg omdat jullie van elkaar houden. Jij vindt het fijn om de prinses te zijn, maar je doet net zo graag dingen voor hem om te laten blijken hoe veel je van hem houdt.

7. Wat wil je graag doen?

Als een iemand altijd bepaalt wat jullie nu weer eens zullen doen, reken er dan maar op dat jullie relatie niet lang stand gaat houden. Want hoe egoïstisch is dat? Je wilt samen genieten van iets wat jullie allebei leuk vinden om te doen. En dat is niet alleen maar met elkaar het bed in duiken.

Happy koppels zorgen ervoor dat er afwisseling is. Jullie doen dingen die hij leuk vindt om te doen, die jij leuk vindt om te doen en ook dingen die jullie samen leuk vinden om te doen. Een stralende boy is immers super sexy. Dit heb je voor elkaar over. Van wat jullie lekker vinden om te eten tot waar jullie uitgaan.

Het lijkt alsof je veel tegen elkaar moet zeggen om gelukkig te zijn, maar let maar eens op. Deze dingen zeg je waarschijnlijk vaker tegen elkaar dan je denkt. Het draait allemaal om communicatie. Zit dit goed, dan zijn jullie al een heel eind.

Lees ook: Deze 8 sterrenbeelden-combinaties maken dé perfecte koppels

Reageer op artikel:
Deze 7 dingen zeggen happy koppels iedere dag tegen elkaar
Sluiten