Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 4 aug 2015

Happy worden? Maak je bed op

Je bed opmaken. Zo'n klusje wat je nog wel eens vergeet als je haast hebt. Of nou ja, expres overslaat eigenlijk. Maar wat nou als wij je vertellen dat je gelukkiger wordt als je het wél doet?!

Je bed opmaken is zo’n ding wat iedere ochtend eigenlijk gedaan moet worden, waar je nooit zin in hebt, terwijl het altijd zo gepiept is. Toch laten we het af en toe maar gaan. Maar daar komt vanaf nu verandering in.

Allereerst de cijfers. Er is namelijk een onderzoek gedaan door Hunch.com onder 68.000 mensen en daaruit bleek dat 59% van de mensen niét hun bed opmaakt, 27% doet het wel en 12% laat iemand anders het voor hun doen (ohhh luxe). Kortom, je bent niet alleen.

Het maakt je gelukkiger

Uit ditzelfde onderzoek van Hunch.com blijkt dat 71% van de mensen die wél hun bed opmaken gelukkig zijn. Terwijl van de mensen die niét hun bed opmaken, 62% aangeeft happy te zijn. Als jij namelijk je bed opmaakt heb je grotere kans dat je een fijne baan hebt, goed slaapt en regelmatig sport. Ook zaken die bijdragen aan je geluksgevoel. We weten allemaal hoe fijn het is om echt een goede nacht te slapen en hoeveel ons dat kan brengen.

‘Hoe gek het ook klinkt, het opmaken van je bed geeft mensen een bepaald gevoel van controle. En doordat je het gevoel van controle krijgt, heb je het idee dat je meer controle hebt over je leven. Het bed kun je zien als een symbool van jou. Als je dat op orde hebt, heb je de rest ook op orde’, aldus Gretchin Rubin, die al talloze bestsellers heeft geschreven over geluk en daar ook onderzoek naar heeft gedaan.

En eigenlijk is dit ook helemaal niet zo gek. Bedenk maar eens het moment dat je thuiskomt en je opgemaakte bed ziet. Dat is altijd een fijne aanblik. Het geeft je rust en een gevoel dat je kunt ontspannen. Als je thuiskomt en je ziet de lakens als één grote hoop door elkaar en over elkaar heen liggen, dan heb je een gevoel van chaos in je huis. En dát maakt niemand gelukkig.

Reageer op artikel:
Happy worden? Maak je bed op
Sluiten