Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 4 okt 2015

Hard to get: dit is de reden waarom het écht werkt en hoe je het aanpakt

Jij houdt niet van spelletjes spelen, hij houdt niet van spelletjes spelen. Maar toch doen jullie het, playing hard to get. En het werkt echt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat mannen je serieuzer nemen als je niet al te gretig bent. En dit is hoe dat werkt.

Laat zien dat hij je aandacht heeft

Om maar meteen een misverstand uit de wereld te helpen, helemaal geen interesse tonen is niet slim. En telkens op het laatste moment jullie afspraakje afzeggen is gewoon bot. Jij bent een mooie, slimme vrouw en niet een ijskoning. Bovendien werkt de datingtactiek alleen als je al interesse hebt getoond, zeggen Amerikaanse onderzoekers. Het gaat er om hem te laten zien dat hij op de lange termijn een kans maakt, wellicht.

Ontwijk zijn vraag als hij je mee uit wil nemen

Je kunt als vrouw best als eerste het Tindergesprek starten. Maar dring niet meteen aan op een ontmoeting. En als hij dat wel doet, mag je best een pauze inlassen in de chat. Om vervolgens over iets heel anders te beginnen.

Flirt met anderen

Hem plagen, sarcastische grapjes maken. Het hoort er allemaal bij. Net als op een feestje of festival met andere mannen praten. Om hun grapjes lachen en hen nét iets te lang in de ogen turen, is allemaal geoorloofd als je potentiële lover toekijkt.

Vertel niet over de vlinders in je buik

Jullie date was perfect, lekker eten, wijn en niet één ongemakkelijke stilte. Toch is het slim om thuis niet meteen te appen hoe geweldig je hem vindt. Door hem namelijk in onzekerheid te laten over hoe je over hem denkt, gaat hij meer over je nadenken. Gevolg: hij vindt je nóg intrigerender.

Jij hebt al plannen. Zeg je

Als het echt zo gezellig was, dan belt hij je uiteindelijk. En als hij vraagt of je vanavond wat te doen hebt, dan ga je niet je beste vriendin afbellen. Verheugde je je op een zondagavond met vet haar op de bank? Dan mag je best zeggen dat je heel druk bent. Misschien heb je volgend weekend wel tijd.

Neem hem mee naar huis

Soms is hard to get niet nodig. Als je helemaal geen zin hebt in een relatie bijvoorbeeld, maar gewoon de nacht wil doorbrengen met die hete kerel. Maak het jezelf dan niet onnodig moeilijk, nergens voor nodig.

Seks op de eerste date is soms een afknapper

Nóg een reden dus om geen gemakkelijke prooi te zijn. Klik op de foto om te lezen waarom dat zo is.

Reageer op artikel:
Hard to get: dit is de reden waarom het écht werkt en hoe je het aanpakt
Sluiten