Beauty hack – Op deze manier was jij je haar zonder shampoo

Dat je je haren niet te vaak moet wassen – en zeker niet met shampoo – is niks nieuws. Je eraan houden is een ander verhaal. Er is namelijk niks fijner dan je dag fris te beginnen door een lekkere douchebeurt te nemen én je haren te wassen, niet?

Toch kun ook je haren wassen zónder shampoo. Ha, dat is ideaal. Hier lees je hoe je dat doet.

Haren wassen zonder shampoo

Ooit weleens gehoord van de no-poo methode’? No-poo staat letterlijk voor no shampoo. Misschien klinkt het voor jou een beetje ongeloofwaardig, maar je kunt je leven makkelijk voortzetten zonder shampoo. Er is alleen wel wat discipline voor nodig.

Want eerlijk is eerlijk, je grijpt al geel gauw naar de shampoofles zodra je haar ook maar een beetje vet aan het worden is. Maar wist je dat alleen water al genoeg is om je haar weer mooi te reinigen? Pssst, water is voor nog veel meer dingen goed. Lees het hier.

Oké, je hebt er eventjes geduld voor nodig. Er gaat namelijk een periode aan vooraf waarin je haar nog echt wel vet wordt, maar je moet doorzetten. Je zult merken dat het er na een aantal weken al veel beter uitziet

Goed voor je huid én het milieu

We wassen met zijn allen veel te vaak ons haar en dit is zowel slecht voor je haar als voor het milieu. Shampoos zitten namelijk vol chemicaliën waarvan we eigenlijk niet precies weten wat dat nou precies inhoudt. En toch wassen we ons hoofdhuid er bijna iedere dag mee.

Om te zorgen dat je huid en haar niet meer in aanraking komen met onbekende chemicaliën, kun je beter gewoon lekker stoppen met shampoo.

Daarnaast verdwijnt de shampoo, vol met chemische middelen, allemaal in het afvoerputje. Dit is natuurlijk écht niet oké voor het milieu. Ook zijn de meeste flessen gemaakt van plastic én bevatten de meeste shampoos palmolie, wat een milieuvervuilend product is. Je leest het al, genoeg redenen om voor eens en altijd afscheid te nemen van je shampoo.

Andere alternatieven

Krijg je al kriebels bij het idee dat je nooit meer je haar met shampoo ‘mag’ wassen? No worries, er bestaan genoeg goede alternatieven voor shampoo. Je kunt je eigen shampoo gemakkelijk zelf maken met een aantal huis-, tuin- en keukenmiddelen.

Ieder middel meng je met een beetje water en tadaaa, daar is je natuurlijke selfmade shampoo. Op deze manier laat je alle chemicaliën buiten de deur, en gebruik je niet onnodig veel plastic. Goede alternatieven waarmee jij je homemade shampoo kunt maken zijn:

  • Eieren
  • Citroensap
  • Baksoda
  • Appelciderazijn
  • Kokoswater
  • Appelsap
  • Aloé vera

Toi toi toi!

Lees ook: 5 x écht goede haarmaskers die je quarantainekapsel instant herstellen

Reageer op artikel:
Beauty hack – Op deze manier was jij je haar zonder shampoo
Sluiten