Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 17 dec 2016

Hart op de tong: 12 x wat iedere directe, eerlijke vriendin herkent

Je kunt soms wat bot overkomen. Je opmerkingen zijn niet altijd even tactisch maar hey, je bent wel goudeerlijk en je zegt wat je denkt. Daar heb je tenminste écht wat aan en je vriendinnen adviseer je dan ook graag over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dit herken je zeker als jij die directe en eerlijke vriendin bent:

1. Je komt altijd voor je girl squad op

Jij bent niet op je mondje gevallen. Zit één van je vriendinnen in de problemen of heeft iemand een grote mond tegen haar? Ho eens even. Van onrecht houd je niet en je komt graag voor je vriendinnen op. Ook al heeft het niets met jou te maken, niemand kwetst je girl squad.

2. Je bent áltijd eerlijk

Jouw mening kan soms ietwat bot en direct overkomen maar je bent tenminste eerlijk. Wat hebben mensen aan een ‘lief antwoord?’. Tja, life’s hard en eerlijkheid duurt het langst. Als je vriendin in die ene broek een olifant lijkt dan zeg je dat. Je wilt tenslotte niet dat ze voor schut loopt.

3. Mensen komen naar jou toe voor advies

Juist omdat je altijd zegt waar het op staat en je je mening duidelijk laat blijken, komen mensen naar jou toe voor de beste en eerlijkste adviezen. Kijk, aan jou hebben ze wat. Ze weten dat jij niet zult liegen, hoe kwetsend iets soms ook kan zijn. Jij bent de beste praatpaal.

4. Geen bullshit

Simpel: what you see is what you get.

5. Je staat met beide benen op de grond

Geen poespas, jij blijft dichtbij de realiteit. Je moet bij jou niet aankomen met zweverigheid want daar heb je niets aan. Van feiten word je blij en zo zoek je dan ook de beste oplossingen voor problemen. De werkelijkheid verlies jij niet gauw uit het oog.

6. Mensen waarderen je mening niet altijd

‘Wat een lelijk kapsel!’ of ‘Die schoenen zou ik dus echt never nooit dragen’. Tja, daar maak je niet iedereen even blij mee. Soms kun je beter even nadenken voordat je je mening eruit gooit. Maar goed, dit is hoe jij met je directe karakter reageert. Je zegt meteen wat je denkt en dat komt niet altijd even leuk over. Ook al weten je echte vriendinnen wel dat je het niet zo bot bedoelt.

7. Met je resting bitch face kun je een prijs winnen

Met die grote nuchterheid breng je je mening over op anderen en tegelijkertijd trek je een resting bitch face. Het is niet jouw schuld, dit is gewoon jouw natuurlijke look. Schrikt mensen wel eens af maar ach, de mensen die dichtbij je staan kennen je door en door en daar gaat het om.

8. Je gevoel voor rechtvaardigheid is altijd on point

Achter je stoere uiterlijk schuilt een warm hart. Je mening is altijd op iets gebaseerd en van onrecht word je heel erg kwaad.

9. Blair Waldorf is je best friend

Kijk, iemand waar je jezelf aan kunt spiegelen. Blair Waldorf is het opperhoofd van directheid en rechtvaardigheid (soort van). Van schattige antwoorden houd je niet, zeg gewoon wat je denkt en wat anderen daarvan vinden maakt je niet uit.

10. Mensen noemen je eigenwijs

Oef, dat kan soms in het verkeerde keelgat schieten. Je bent niet eigenwijs, je hebt gewoon altijd gelijk. Toch?

11. Je bent de meest loyale vriendin die je je kunt wensen

Niemand spreekt een slecht woord over jouw vriendinnen. En al helemaal niet achter hen rug om.

12. Je komt altijd voor jezelf op

Ook zeker heel belangrijk. Naast dat je altijd voor anderen op zult komen doe je dat ook zeker voor jezelf. Je blijft altijd bij je ware ik en niemand speelt de baas over jou. Keep it real babe.

Kortom: zo’n vriendin als jij heeft elke vrouw nodig in haar leven. Jij bent onmisbaar.

Lees ook: 14 x best asociale dingen die je alleen met je beste vriendin doet

Reageer op artikel:
Hart op de tong: 12 x wat iedere directe, eerlijke vriendin herkent
Sluiten