Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 5 dec 2016

Hartverwarmend! Heel Nieuw-Zeeland speelt Secret Santa

Sinterklaas is natuurlijk een geweldig traditie. Niet alleen als je klein bent, maar ook nu je volwassen bent is het nog heerlijk om cadeaus te kopen, te krijgen en pepernoten en chocoladeletters te verorberen. En het allerleukste is als je lootjes trekt en niet weet wie jou heeft. Maar in Nieuw-Zeeland hebben ze ook iets geweldigs. Daar speelt het hele land, ja het hele land, Secret Santa.

Aan de andere kant van de wereld hebben ze dan wel geen Sinterklaas, ze hebben er wel de Kerstman. En waarom zou je elkaar dan niet anoniem kunnen verrassen? Een cadeau geven aan iemand zonder dat die persoon weet van wie hij of zij het krijgt, dat is Secret Santa in een notendop.

Nieuw-Zeelanders kunnen zich opgeven voor Secret Santa. Als je je hebt opgegeven word je gematcht aan een Twitter gebruiker. Je kunt die persoon natuurlijk gaan volgen om een idee te krijgen van wat ‘ie graag wil hebben voor Kerstmis. Vervolgens stuur je een cadeautje via de post.

Kadootjes krijgen van een onbekende

Je kunt het natuurlijk spelen met je familie of besties maar met het hele land is dat natuurlijk veel leuker. Inmiddels doen al tweeduizend mensen mee met Secret Santa. Is dit niet een hartverwarmend concept? Je kunt iemand verrassen en blij maken. En dat is het mooiste van de wereld.

Lees dit ook even als je in de kerstsfeer wilt komen: Dit is geniaal: er bestaan gin en cocktail kerstballen voor in je kerstboom

Reageer op artikel:
Hartverwarmend! Heel Nieuw-Zeeland speelt Secret Santa
Sluiten