Iris Hoekstra
Iris Hoekstra Body & Mind 4 augustus 2016

Hé? McDonalds wordt gezonder en we hebben het niet eens door

Een portie kipnuggets, een McChicken, of een klassieke Big Mac. Af en toe heb je deze verrukkelijkheden even nodig. Helaas gaan ze niet samen met een fit lichaam en strakke taille. Maar niet getreurd. Het wordt allemaal gezonder. Horen we dat goed?

Mensen gaan steeds bewuster leven. En daarbij hoort ook gezond(er) eten. Helaas voor de fastfood giganten kiezen mensen ook steeds minder vaak voor een vette hap. En omdat McDonalds haar klanten niet kwijt wil raken, past het bedrijf de klassiekers aan. Snacks als kipnuggets, broodjes en muffins krijgen andere ingrediënten. En juist dat maakt ze een stuk gezonder.

Nu vraag je je natuurlijk af ‘Gaan ze dan ook anders smaken?’. Nee, de nieuwe ingrediënten zijn zo gekozen dat we het niet eens doorhebben. Wat er precies gaat veranderen? Je leest het hieronder.

Kip

Alle snacks met kip zullen gemaakt worden van kip dat niet is behandeld met antibiotica. Als je namelijk te veel antibiotica binnen krijgt, worden bacteriën er resistent voor en werkt de antibiotica niet meer op het moment dat je het echt nodig hebt. En dat is wel het laatste wat we willen.

Rode sla en wortel

Deze twee groentes zullen toegevoegd worden aan alle salades die McDonalds op haar menu heeft staan. Naast het feit dat de salades meer kleur krijgen (én fotogenieker worden), zullen de salades ook over meer vitaminen en mineralen beschikken.

Broodjes

In de broodjes zat voorheen glucose-fructosestroop. Dit wordt vervangen door suiker. Helemaal gezond zal het niet zijn. Maar het schijnt dat suiker ‘gezonder’ is dan glucose-fructosestroop. Je favoriete burgers worden daardoor toch iets gezonder, maar niet helemaal.

Natuurlijke producten

Kunstmatige ingrediënten worden vervangen door natuurlijke producten. Denk hierbij aan zetmeel van rijst en erwten en citroensap in poedervorm. Het wordt verwerkt in kipnuggets, pannenkoekjes en broodjes.

Boter

Margarine wordt vervangen door boter. Je vindt dit terug in de muffins en bagels. Met deze vervanging zullen er geen ongezonde transvetten in de producten zitten die kunnen leiden tot een hoge cholesterol en diverse hartziekten. Maar onthoud: boter is nog steeds vet. Eet er niet té veel van.

De veranderingen qua ingrediënten zullen er niet voor zorgen dat je vaker McDonalds kunt eten (helaas). Echter worden de snacks wel verantwoorder. Geniet maar met mate zullen we maar zeggen.

Vond je dit leuk? Dan wil je dit vast ook lezen: Whut?! McDonald’s opent pop-up store en deelt gratis friet uit

Reageer op artikel:
Hé? McDonalds wordt gezonder en we hebben het niet eens door
Sluiten