Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 18 sep 2014

Foodlovers D&D: Lekkerste mueslireep recept ooit

Healthy food, je hoort en ziet het overal. Maar de recepten zijn niet allemaal even afwisselend of veelzijdig. En daar willen wij verandering in brengen. Wekelijks kun je een lekker en gezond recept vinden op Beautify. Bedacht, gemaakt en gefotografeerd door foodlovers en creabea stel Didier & Daphne. Verliefd op elkaar en samen verslaafd aan eten. Zij bewijzen des te meer dat gezond eten er nog steeds uit kan zien als food porn en een ware sensatie op je tong teweeg kan brengen. Wij zijn dol op ze én op hun recepten en dat delen we natuurlijk maar al te graag.

Heerlijk als tussendoortje, een mueslireep. Maar mueslirepen kopen in supermarkt? Waag je er maar niet aan. Deze repen zitten vol met suiker en zijn vergelijkbaar met de bekende candybars. Goed nieuws, wij hebben het gezonde recept voor je. Het is ook nog eens super makkelijk en snel. En wat is er nou fijner dan dat je keuken ruikt naar zelf gebakken lekkernijen? Bouw een feestje in je eigen keuken met dit recept.

Benodigdheden:

* 120 gram muesli
* 2 rijpe bananen
* kokosolie om de bakvorm mee in te vetten
* handjevol gedroogd fruit
* handjevol noten
* eetlepel kaneel
*bakvorm (meest handig is om een cakevorm te nemen)

To do:

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Doe vervolgens de bananen samen met de kaneel in een keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kun je de bananen prakken en daarbij de kaneel doen. Gooi vervolgens alle droge ingrediënten in een grote mengkom en mix alles goed door elkaar. Voeg hier de bananenmix aan toe. Zorg ervoor dat het mengsel vrij stevig en plakkerig wordt. Zo is het op z’n best.

Vet vervolgens de bakvorm in met kokosolie en stort je mengsel in de bakvorm. Strijk het mooi glad af. Zet daarna de bakvorm in het midden van de oven.

Haal het na 30 minuten uit de oven en laat het een paar minuten staan. Snij de repen als het nog warm is. Dit helpt je om mooie repen te krijgen zonder dat het al te veel afbrokkelt.

Dek ze, als ze afgekoeld zijn, luchtdicht af voor langer plezier van je overheerlijke gezonde mueslirepen.

Reageer op artikel:
Foodlovers D&D: Lekkerste mueslireep recept ooit
Sluiten