Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Reizen 26 feb 2015

Heartbroken? 9 redenen waarom je meteen een reis zou moeten boeken

Een break-up is nooit leuk. Of het nou jouw beslissing was, de zijne of misschien die van jullie samen, leuk is het nooit. De tijd daarna is opnieuw aftasten, wennen, en opnieuw je eigen voetstappen leren zetten. Maar waar kun je dat beter dan doen wanneer je op reis bent? Pak een vliegtuig en laat alles achter:

1. Als je verloren bent zul je jezelf terug vinden

In een ander land de weg leren kennen zal al een dagtaak zijn. Als je op het pad zit dat je zal brengen naar het mooiste plekje op aarde zul je waarschijnlijk minimaal tien keer verkeerd lopen voordat je je eindbestemming bereikt. Maar als je het eenmaal gehaald hebt zul je trots zijn op wat je hebt bereikt. Je voelt weer dat je alles aan kan. Je kan het echt alleen. Je hebt niemand nodig. Niet nu in ieder geval.

2. De kleine dingen die je doet als je ver weg bent zullen je zelfvertrouwen een boost geven

Je pakt alleen het vliegtuig, zoekt een slaapplek, maakt zelf kennis met nieuwe mensen, ontdekt nieuwe plekjes, eet aparte dingen, gaat op zoek naar de schatten van de aarde. Uit je comfortzone. En als je af en toe een momentje neemt om te reflecteren zullen al deze dingen je zelfvertrouwen een enorme boost geven. You did it girl.

3. Reizen is de genezing van je wonden

Alle gevoelens die je hebt zullen beter voelen als je op reis doet. Je krijgt de tijd, ruimte en mogelijkheid om te verwerken wat je hebt meegemaakt. Omdat je even weg bent van je dagelijkse ritme en va je dagelijkse omgeving, krijg je een gevoel van onafhankelijkheid. Dit gevoel zal de pleister zijn op je wonden. Hoe onafhankelijker jij wordt hoe minder de pijn zal worden.

4. Je ontmoet nieuwe mensen

Ja dat is ook het fijne van reizen. Je ontmoet nieuwe mensen. Nieuwe knappe gezichten, nieuwe culturen, nieuwe verhalen. Je gaat onverwachte dagen en avonden tegemoet. Je kunt je ervaringen delen. Een hoop nieuwe prikkels die je afleiden van wat er thuis is gebeurd. En als je daar toevallig ook een rebound ontmoet, dan is ie waarschijnlijk perfect.

5. Je kijkt anders tegen de wereld aan

Door alle indrukken die je opdoet kijk je anders tegen de wereld aan. Je hebt tijd om je gedachtes te ordenen, of te genieten van zandkorreltjes. Hoe dan ook, als je terug komt ben je een herboren mens. Je zal bepaalde dingen meer waarderen dan andere dingen. Maar je ogen zijn open gegaan. En die ogen kijken weer met een nieuwe blik de wereld in.

6. Je krijgt rust

Een break-up is (helaas) vaak nooit alleen tussen jullie twee. Er komt ook familie bij kijken, vrienden, familie. Iedereen wil weten hoe het met je is, hoe het met jullie gaat, hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ach je kent de vragen vast wel. En al die mensen geven vaak ook nog graag advies en hun mening. En soms zit je daar nou eenmaal niet op te wachten. Je paspoort is je ‘mute’ knop. Het moment dat je in het vliegtuig zit ben je weg. En hun meningen? Die delen ze onderling maar. Jou vallen ze er niet mee lastig. Al is het alleen maar omdat je telefoonrekening dan zo hoog wordt.

7. Uit het oog, uit het hart

Het is veel en veel makkelijker om iemand te vergeten als je degene niet continu tegenkomt. Of dat je bij ieder plekje waar jullie ook kwamen moet denken ‘zou ik hem tegenkomen’?. En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over verjaardagen bijvoorbeeld of jullie gezamenlijke groep vrienden die je nu opeens moet delen. Als je op reis bent merk je hier helemaal niets van. Niets wat jullie verbindt op de plek waar je nu bent en dat is een zegen. Haal adem.

8. Gedwongen lach op de foto

Bewezen is dat als je glimlacht, je gelukkiger wordt. Of de glimlach nou wel of niet echt is. Je hersenen krijgen namelijk een seintje zodra je mondhoeken omhoog gaan. Oftewel, elke foto die jij neemt, daar word je gelukkiger van. En als je aan het reizen bent neem je vaak aanzienlijk meer foto’s dan als je gewoon je dagelijkse leventje aan het leiden bent.

9. Reizen maakt je rijker

In alles. In je levenservaring, je zelfstandigheid, je zelfvertrouwen, je geluk, je positieve gevoel, je gevoelens in het algemeen. Door de wereld over te gaan, uit je comfortzone te treden en je ogen te openen zul je rijker worden. Niet in geld, maar wel al het andere. En dat kan niemand je ooit meer afnemen. Spreid je vleugels en vlieg.

Reageer op artikel:
Heartbroken? 9 redenen waarom je meteen een reis zou moeten boeken
Sluiten