Heb je bruine ogen? 5 tips om ze nog mooier naar voren te laten komen

Bruine bambi ogen zijn stunning. Maar ze worden niet uit zichzelf Bambi. Daar gaan belangrijke feitjes en weetjes aan vooraf en vooral kleuren. Dit zijn de beste make-up tips voor vrouwen met bruine ogen:

1. Kies de juiste kleur bruin

Niet iedere kleur bruin zal even prachtig staan. Kijk goed naar de kleur bruin van je ogen en match de bijbehorende bruine kleur make-up:
Honing-bruine ogen: charcoal, lime-groen en kobalt blauw
Hazelnootbruine ogen: Paars, bruin, blauw en groen
Donkerbruine ogen: Maak een smokey finish met donkere kleuren

2. Kies voor nude en neutraal

Aanrader om een paletje te kopen met verschillende nude en bruine tinten erin. Bruine ogen gaan prachtig met ivoor, beige, taupe en perzik. Je ogen zul nog meer opvallen als je deze kleuren gebruikt. Geen oogschaduw fan? Geen paniek, je kunt ook eyeliner kopen in deze kleuren. Je zult verstelt staan van het resultaat.

3. Geef witte eyeliner een kans

Probeer een keer die donkere eyeliner weg te leggen en toch een keer voor een witte te gaan. Gebruik ‘m op je onderste waterlijn en kies voor een metallic oogschaduw (of eyeliner) voor op je ooglid. Zeg maar hallo opvallende, prachtige ogen.

4. Shimmer

Oogschaduws met shimmer erin zijn geweldig om in je beauty laadje te hebben. Shimmers geven je ogen meer diepte, extra glans en je ziet er meteen glamorous uit. Zwart (donkerbruine ogen), bruin (hazelnoot kleurige ogen), zilver en grijs (alle drie de kleuren ogen) zjn de metallic kleuren die het best bij jouw kleur ogen zullen staan.

5. Geel en oranje

Als je écht op wil vallen zou je eens aan de slag moeten gaan met het aanbrengen van deze kleuren op je ogen. Heftig, gewaagd maar wel een statement-maker en dat is soms best wel eens leuk. Het zal je een frisse en knallende oogopslag geven.

Reageer op artikel:
Heb je bruine ogen? 5 tips om ze nog mooier naar voren te laten komen
Sluiten