Rosa Tettero
Rosa Tettero Body & Mind 13 januari 2017

Heb je het ook zo koud? Dit gaat je helpen om warm te blijven

Ai ai ai, de winter is nog niet voorbij en er zou sneeuw op komst zijn. Heel veel sneeuw. Laten wij daar nu nét niet op voorbereid zijn. We rillen al bij het woord sneeuw. Ben je ook iemand die niet staat te popelen als je 's ochtends de deur uit moet? Dit gaat je helpen om warm te blijven:

1. Isolerende lagen

Draag twee lagen kleding over elkaar wanneer je de kou gaat trotseren. Belangrijk is, is dat je een isolerend laagje creëert. Ruimte, waarin de warmte zich kan ophopen. Doe daarom niet te strakke kleding aan of te strakke schoenen. Twee paar sokken helpt ook tegen de koude teentjes, zorg er dan wel weer voor dat je schoenen wat wijder zijn zodat de warmte lekker om jouw voeten blijft.

2. Koud douchen

Zo lekker, als je het koud hebt onder een warme douche springen. Dat is hemels. Maar, te heet douchen werkt juist averechts. Je bloedvaten verwijden zich en dan verlies je juist weer warmte. Koud douchen is daarom beter: bloedvaten vernauwen zich en je houdt de warmte beter vast. Brrr…

3. Een goed ontbijt

Het allerbelangrijkste: een goed ontbijt. Je lichaam houdt zich namelijk warm door verbranding. Daarom is een goed ontbijt essentieel om jezelf warm te houden. Alcohol is trouwens niet zo goed tegen de kou. Alcohol zet de bloedvaten open en daardoor raak je eerder onderkoeld. Bummer.

4. Slaapkamer temperaturen

Frisse lucht tijdens je schoonheidsslaapje is heerlijk, maar pas op dat het niet te koud wordt in je slaapkamer. Een ideale temperatuur ligt tussen de zestien en twintig graden. Als de temperatuur in je slaapkamer daalt, dan kan het zijn dat je niet kunt slapen van de kou. En laten we nu net behoefte hebben aan warmte.

Om toch frisse lucht te krijgen zorg je dat het raam overdag openstaat en je doet het raam weer dicht wanneer je gaat slapen. Een uurtje luchten is zelfs al voldoende. Wanneer het weer warmer wordt, kun je je raam langer open laten.

5. We willen een kruik in bed

Helaas, een kruik in bed is ook niet zo’n goed idee. Ook al is het erg verleidelijk. Een kruik zorgt voor extreme warmte. Als je last hebt van koude voeten is een dikker dekbed een musthave waar je lang plezier van zult hebben.

Is het al zomer?

LEES OOK: Koukleum: dit is waarom sommige mensen het altijd zo ontzettend snel koud hebben

Reageer op artikel:
Heb je het ook zo koud? Dit gaat je helpen om warm te blijven
Sluiten