Heb je last van (acné) littekens op je gezicht? Zo camoufleer je ze als nooit tevoren

Heb jij vroeger last van acné gehad? Dan kunnen er mogelijk sporen op je gezicht zijn achtergebleven. Iedere dag word je weer herinnerd aan een tijd waar je liever nooit meer aan terug wil denken. Ondanks dat de littekens niet zomaar zullen verdwijnen kun je ze wel camoufleren met een paar simpele tips.

1. Voorbereiding

Allereerst: de primer. Neem tijd voor je primer. Een primer zorgt ervoor dat de make-up die je straks gaat aanbrengen goed blijft zitten. Daarom is het belangrijk dat de littekentjes ook geprimed worden.

Aanrader: Smashbox Photo Finish Primer Luminizing. Deze primer is olievrij en daarom uitstekend geschikt voor de (acné) gevoelige huid. De luminizing variant zorgt voor extra helderheid.

2. Basis

Je zou misschien verwachten dat je voor de meest dekkende foundation zou moeten kiezen, maar nee. Kies voor een lichte tot medium dekkende foundation met reflecterende deeltjes. De reflecterende deeltjes zullen er namelijk voor zorgen dat als er licht op je gezicht valt, de littekentjes minder zichtbaar zijn en je gezicht veel egaler lijkt. Dit type foundation reageert namelijk op licht en dat zorgt ervoor dat het net lijkt alsof je een Instagram filter over je littekens heen hebt geplaatst. Oftewel: een picture perfect gezicht.

Aanrader: Dior Star foundation. Deze foundation is niet zwaar, heeft licht reflecterende deeltjes en neutraliseert kleuroneffenheden. Extra plus: de foundation oogt heel natuurlijk.

3. Spot on

Als je je basis op hebt kun je in de spiegel zien welke oneffenheden nog steeds zichtbaar zijn. Die zal je nog per plekje moeten aanstippen om een flawless gezicht te krijgen. Hiervoor kun je het beste een crème concealer gebruiken. Ook hier geldt weer dat het licht erop zal moeten reflecteren en met alleen een poeder creëer je het tegenovergestelde effect. Ieder plekje dat je nog ziet stip je aan met de concealer en blend je een beetje uit zodat het niet meer zichtbaar is. Zijn je plekjes redelijk donker? Kies dan voor een tint die één of twee tinten lichter is dan je huid en je foundation.

Aanrader: Bobbi Brown – Corrector & Concealer, Cream Concealer Kit. Met de crème stip je de plekjes aan en de andere kant gebruik je om de concealer te fixeren zodat je littekentjes niet na een half uur weer zichtbaar zijn.

Reageer op artikel:
Heb je last van (acné) littekens op je gezicht? Zo camoufleer je ze als nooit tevoren
Sluiten